Gurmeeteatri eestvedaja Risto Meigase sõnul on „Patuste õhtusöögi” menu igati positiivne üllatus. „Mul on hea meel, et Eesti publik on sellise uudse teatriformaadi positiivselt vastu võtnud,” sõnas Meigas, kelle entusiasmi najal Gurmeeteater kolm aastat tagasi Eestisse jõudis. „Kui tõime lavale esimese etenduse „Kriminaalne õhtusöök”, siis oli endal ikka väike teadmatus, kas selline formaat Eesti publikut köidab, kuidas näitlejad sellise reaalelu ja näitemängu piiril toimuva formaadiga hakkama saavad,” sõnas Meigas, kelle kinnitusel on nii näitlejad kui ka publik olnud Gurmeeteatri suhtes positiivselt meelestatud.

„Patuste õhtusöök” on aga esimene kord, mil autorite ringi on kaasatud niivõrd tuntud tegijad nagu Mihkel Raud ja Ain Mäeots. Millest selline valik? „Nii Ain kui ka Mihkel on mehed, kelle peale võib kindel olla,” sõnas Meigas ja lisas, et pöörduski just nende poole eelkõige selle mõttega, et tuua publikuni võimalikult kvaliteetne tükk. „Mõlemad mehed omavad väga suurt kogemust erinevates meelelahutusvaldkondades ja nad tunnetavad publikut hästi. Kuna Gurmeeteatri etendusi mängitakse ka Soomes, siis oli oluline veel see, et meeskonnas oleks Soome publikuga tuttav inimene,” rääkis Gurmeeteatri eestvedaja. Nimelt linastub novembrikuus just Ain Mäeotsa käe all ka Soome versioon „Patusest õhtusöögist”.

Varasemalt on Gurmeeteatris kaasa teinud näiteks Tõnis Niinemets. Keda võime aga sel korral laval näha? „Tahame, et publikul oleks saali tulles üllatusmomente rohkem kui üks – et nad ei teaks väga palju ette. Meie formaat mängibki just sellele, et sa ei või kunagi teada, kas sinu kõrval istuv inimene on osa lavastusest või mitte. Seetõttu hoiame ka näitlejatel saladuseloori, vähemalt esietenduseni,” selgitab Meigas. „Publiku hulgas võib istuda ka Eesti näitlejaid, kes on tulnud lihtsalt oma kaaslasega üritust nautima, nii et jätame teatrikülastajale selle võimaluse kohapeal nuputada, kes siis on tegelikult lavastuse osa ja kes mitte,” jääb Meigas endiselt salapäraseks.

„Patuste õhtusöök” on lavastus, kus publiku ees rulluvad lahti seitse klassikalist surmapattu, milleks on uhkus, ahnus, kiim, kadedus, aplus, laiskus ja viha. Lavastuse keskmes on peoperenaise Amanda korraldatud pidulik õhtusöök, mille külalised saavad osaks võõrustaja korraldatud ja mitte just väga eetilisest mängust. Kahe tunni jooksul saab nautida Michelini tärni teeninud Soome koka Filip Langhoffi valmistatud gurmeeroogi ja elada keset ootamatutest pööretest koosnevat reaalsust, kus keegi pole see, kellena ta paistab.

Gurmeeteater avab uksed 22. märtsil ajaloolisel Tornide väljakul, kus ehitatakse üles lava spetsiaalselt „Patuste õhtusöögi” tarbeks.

Lisainfo: www.gurmeeteater.ee
Saadaval veel viimased kohad, soeta pilet siit.

Jaga
Kommentaarid