EVANGELINE LILLY oli mänginud ainult laipa — kuid «Teadmata kadunud» tegi temast superstaari.

Unustage «Meeleheitel koduperenaised» — hoopis «Teadmata kadunud» on seriaal, mis üha rohkem vaatajaid telekate ette naelutab. Üksikul saarel aset leidva draama glamuursetest näitlejatest on kiiresti saamas superstaarid.


Kuigi sarja keskne tegelane tundub olevat doktor Jack Shephardit kehastav Matthew Fox, võidab üha rohkem tähelepanu 26aastane kanadalanna Evangeline Lilly, kelle kanda on seksika Kate Austini roll. Evangeline’i tähelend on seda märkimisväärsem, et see on tema esimene roll, kus ta saab ka rääkida. Seni on ta mänginud vaid laipa seriaalis Kingdom Hospital.


Evangeline’i tähelend on tõepoolest märkimisväärne. Hiljaaegu paigutas üks meesteajakiri Evangeline’i oma maailma kaunimate naiste edetabeli teisele kohale. Tänu seriaalile leidis ta endale poiss-sõbra «Sõrmuste isandast» tuntud Dominic Monaghani näol. Kuigi paar püüab väita, et nad on lihtsalt head sõbrad, kinnitavad nende kolleegid, et armastus õitseb!

Järgnevas intervjuus räägib Evangeline, kuidas «Teadmata kadunud» on tema elu muutnud.

«Teadmata kadunud» on terves maailmas suur hitt. Kas see üllatab sind?

See sari pidigi olema kas edukas või siis täielik läbikukkumine, sest me oleme kogu aeg teadnud, et teeme midagi totaalselt teistsugust. Oleme muidugi ekstaasis. Kõik armastavad seda, see intrigeerib kõiki. Me tahtsime, et kõik saaksid seda nautida, ja seda nad ongi teinud.

 

Kuidas see sari on su elu muutnud?

Mu elu on muutunud liiga palju, et seda kirjeldada. Ma ei olnud meelelahutusäris peaaegu üldse tegev, kui välja arvata mõned kõrvalosad.

 

See on su esimene suurem roll?

Jah, esimene roll, milles saan rääkida. Alguses olin päris närvis. Vaatasin enda ümber kõiki neid andekaid näitlejaid ja mõtlesin, et olen neist nii palju kehvem.

 

Kuidas sa sellest üle said?

Mõtlesin, et mis seal ikka, ma võin ju tunda end kui kala kuival, kuid ma pean väljakutse vastu võtma. Töötasin nagu hull, et täita mulle esitatud nõudmised. See on nii põnev. See tõesti on väljakutse, mille kõrgusele ma püüan tõusta.

 

Sa elad koos Dominic Monaghaniga Havail. Kuidas sulle seal meeldib?

Ma elan paradiisis, aga igatsen kogu aeg Kanada järele. Tunnen puudust aastaaegade vahetumisest, igatsen inimeste järele. Havai inimesed on omal kombel ilusad ja toredad, aga nad ei ole kanadalased, ja kanadalased on mu õed ja vennad.

 

Kas võtsid peale seriaali esimest hooaega puhkuse?

Töötasin suvi otsa, kuid sain ka veidi puhata. Käisin Aafrikas ja varjasin ennast mõnda aega Rwandas.

 

Enne seriaali käisid Filipiinidel inimõiguste eest võitlemas.

Nüüd, kui «Teadmata kadunud» võtab kogu mu aja, loodan ma tõesti, et suudan sellel hinge sees hoida. Loodan, et mu juured ja taust aitavad mul meelelahutusäri pinnapealsusest üle olla.

 

Mis äratas sinus huvi heategevuse vastu?

Inimeste aitamine on alati olnud minu suur kirg. Mu süda puruneb, kui mõtlen, et me võime siin ühelt kokteilipeolt teisele hõljuda, sama ajal kui maailma teises otsas muretseb keegi, kas poeg jõuab elusalt sõjast koju. Tunnen, et mul on kohustus aidata.

 

Kuuldavasti tuntakse Hollywoodis sinu vastu suurt huvi.

Olen kohtunud paljude produtsentidega ning loen parasjagu mitut stsenaariumi. «Teadmata kadunud» on avanud mulle mitmeid uksi ja ma olen selle eest väga tänulik. Mul on lausa naeruväärselt vedanud.

 

Mis Kate’ist teisel hooajal saab? Meile ei räägita eriti midagi ette. Öeldakse lihtsalt: «Oodake, kuni te stsenaariumid saate.» See oli nii esimesel hooajal ja ilmselt jätkub see nii läbi aastate.

 

Te tundute omavahel nii hästi läbi saavat, ja ometi ei tea te, millal keegi teist lahkuma peab. See on vist väga raske...

On küll. See on natuke lastelaagri moodi. Käib üks pidev kohanemine.

 

Kas te tülitsete ka omavahel?

Ei, me oleme otsustanud, et kõik uued peavad end koduselt tundma. Me tahame, et inimesed tunneksid selle sarja võtetel, et neid armastatakse ja et neist hoolitakse.