“Jaak Joalat tundsin hästi, mitte küll viimased kümme aastat, mille jooksul ta ei suhelnud kellegagi, aga oleme temaga koos palju istunud igasugu žüriides ja sõitnud Soome–Eesti lauljate konkursiga seoses kordi Soome vahet, kus ta esimese asjana põrutas alati laevapoodi šokolaadi ja suitsu ostma. Tema lemmikšokolaad oli After Eight ja ta suitsetas väga palju. Mõlemad olid südamele kahjulikud. Ma täitsa usun, et pärast insulti ja halvatust ei taha ükski endast lugupidav kuulus laulja jätta endast rahva mällu pilti kui vanast ja väsinud mehest. Joala ei olnud enam täisväärtuslik meesartist ja seetõttu tõmbus ta kõrvale, elades ise oma otsust väga üle,” meenutab Linna Joalat.

Reet Linna sõnul oli Eve Viilup üks neist, kes kogus endasse pingeid. “Ta elas üle seda, et ta 2000. aastal Eesti Televisioonist koondati. Tema elu oli televisioon ja selline tegu hakkas teda seestpoolt sööma,” analüüsib ta. Tarmo Leinatamme tundis Reet aga kui üht lõbusat meest, kellest esimesena meenub, kuidas ta teda Reformierakonda tahtis värvata.

“Olin siis just Kuutsemäel suusatamas. Ta oli ise äsja läinud poliitikasse ja oli natuke löödud, kui talle ära ütlesin. Mäletan teda Tartu muusikapäevadelt — milline sarmikas tumeda lokkis peaga kavaler ta seal oli! Tema puhul oli mitu aastat teada, et tal on haigus, millega võib minna,” nendib Linna.