Tänaseks on 44 miljonit vaatamist videol, mis muutis narkootikumide ning alkoholi sõltuvuse tõttu kodutuks jäänud Ted Williamsi elu jäädavalt. Inimesed ei saanud temast piisavalt, vahendab Nikkiswift.

Williamsi kuulsus kasvas ning oma hääle abil üksikute dollarite eest kerjamine asendus esinemistega vägagi tulusatel üritustel. Williams tõusis räbalatest rikkusesse. Kodutu mehe palkas kommentaatoriks korvpallimeeskond Cleveland Cavaliers. Raamatutehingu eest pakuti Williamsile 375 tuhat dollarit ehk 340 tuhat eurot.

Foto: AP

Kahjuks polnud kuulsus ja rikkus ilma uute elu varjukülgedeta. Narkosõltlane vaevles suure tähelepanu ning uute kohustuste raskuse all. Umbes nädal pärast kuulsaks saamist tunnistas Williams Dr. Phil'i jutusaates, et võitleb endiselt viinakuradiga ning nõustus minema võõrutusravile.

Ravil pidas mees vastu 12 päeva ning lahkus vabatahtlikult. Möödus neli kuud, kuni raske sõltuvus viis Williamsi taas võõrutusravile. Seekord soovis mees pühenduda 90 päevasele programmile. Cleveland Cavaliers polnud kommentaatori pika eemalolekuga päri, mistõttu tööleping lõpetati. Ühtlasi jäid pausile raamatu tehing ning teised esinemised.

Pärast raviprogrammi lõpetamist külastas Williams taas jutusaadet Dr. Phil ning vabandas valetamise eest oma kainuse kohta.

2012. aastal ilmus Williamsi autobiograafiline raamat "A Golden Voice: How Faith, Hard Work, and Humility Brought me From Streets to Salvation."

Memuaar paljastas mehe deemonid. Näiteks oli Williams oma minevikus hoolimatu lapsevanem ning mängis rolli oma tüdruksõbra kupeldamises, et osta narkootikume.

Ühtlasi lahkas Williams oma pikka ja rasket võitlust kainuse nimel. Mehe sõnul asendas ta enne Hollywoodi kolimist rasked narkootikumid alkoholiga. "Kõik oleksid aru saanud minu cracki tarvitamisest. Mitte keegi ei saaks aru, et ma olen purjus," rääkis Williams toona jutusaates.

Ka pärast kõiki katsumusi tunnistas mees, et kaine elu poole pääses mees end õigete inimestega ümbritsedes. "Ma võtan asju üks päev korraga," ütles Williams toona.

Möödus veel kaks aastat. 2014. aasta novembris ehk ligi neli aastat pärast tuhkatriinulikku edulugu, rääkis mees intervjuus, et vaevleb vaesuses vaatamata raamatutehingule ning mitmetele raadiotehingutele.
"Finantsiliselt olen ma veidi kehvas kohas," ütles Williams. "Paljud lepingud, kuhu nelja aasta eest alla kirjutasin, oleksid võinud jääda allkirjata," tõdes kuldse häälega mees. "Mu ümber oli palju valesid inimesi."

Vaatamata vaesusele oli Williams endiselt kaine. Kes arvab, et Williamsi elu huvitavad seigad said läbi, eksib rängalt.

2015. aastal kuulutas kuldse häälega mees raadiosaates Scott Spears Now, et kandideerib USA presidendiks. "Mind loodi selleks, et luua muutusi," kuulutas kuldne hääl. "Ma tahan asju muuta suurelt. Nähes kõiki teisi inimesi kandideerimas, mõtlesin ma, et miks mitte tuua muutust kõige kõrgemalt." Williamsit inspireeris kandideerima Donald Trump. "Kui tema suudab, suudan mina ka," ütles Williams toona.

Võidujooks Valge Maja poole lõppes sama aasta suvel. "Ma pean keskenduma nüüd teistele asjadele. Tahtsin kõigest inspireerida asju muutuma," ütles Williams.

2016. aastal rääkis Williams Oprah'le, et soovib jätta enda perele ja fännidele tähendusrikka päranduse.

Täna tegeleb mees põhiliselt kodututele suunatud heategevusega. Põhiliselt töötab mees organisatsiooniga Friends of the Homeless. Tegemist on sama organisatsiooniga, mille abile toetus mees enne oma edulugu. "See on nüüd koht, kus inimesed on mulle päriselt truud."

Viimatises intervjuus väljendas kuldse hääle ja südamega mees, et soovib avada kodututele riidepesula, kus vabatahtlikud saaksid tagada asotsiaalidele puhtad hilbud, millega tööintervjuule minna.