Brian Jones - segane uppumissurm

Brian Jones oli üliandekas multinstrumentalist, kes rajas sellise bändi nagu Rolling Stones. Jones oli algupärane Rolling Stonesi liige ning tema nime ja nägu teaksime me ilmselt niisama hästi kui Mick Jaggeri ja Keith Richardsi oma..., kui teda 1969. aasta ööl vastu 3. juulit poleks uppununa oma kodu basseinist leitud. Jonesi tüdruksõber Anna Wohlin väitis küll, et basseinist välja tuues oli Jonesil veel pulss, kuid kiirabil ei jäänud kohale jõudes muud teha, kui mees surnuks tunnistada.

1999. aastal väitis Wohlin, justnagu oleks Jonesi mõrvanud nende maja renoveerinud ehitusmees, kuid piisavate tõendite puudumisel ei ole seda süüdistust tõsiselt võetud.

Brian Jones oli surres 27 aastat ja 125 päeva vana.

Jimi Hendrix - segu unerohust ja veinist osutus saatuslikuks

Kui noor kitarrigeenius Jimi Hendrix 18. septembril 1970 Londonis peolt koju saabus, ei teadnud ta ilmselt ette, et järgmist hommikut tema silmad ei näe. Võtnud sisse üheksa kanget unerohutabletti (tavapärane annus oli pool), uinus Hendrix ning lämbus iseenda veinisegusesse oksesse. Lahangu andmetel saabus surm mõned tunnid pärast südaööd.

2009. aastal avaldas James "Tappy" Wright raamatu, milles väitis, et Hendrixi lasi mõrvata tema enda mänedžer Mike Jeffery, sest Hendrix oli ähvardanud neid hüljata. Ka seda lugu pole suudetud tõestada.

Jimi Hendrix oli surres 27 aastat ja 295 päeva vana.

Janis Joplin - pahuksis heroiiniga

Kuigi Janis Joplini lauljakarjäär jäi üürikeseks, võlub tema omapärane hääl paljusid senini. Janis, kes pidi 1970. aasta 4. oktoobri hommikul stuudiosse lindistama minema, sinna ei jõudnudki. Road-mänedžer John Cooke, kes hakkas Janise pärast muretsema, sõitis lauljatari juurde, et kontrollida, kas kõik on korras. Kõik ei olnud korras..., sest Cooke leidis korteri põrandalt surnud Joplini. Hilisem lahang näitas, et lauljanna oli saanud heroiini üledoosi. Kaasa aitas surmale ka tarvitatud alkohol. On arvatud, et Joplini narkodiiler müüs lauljale tavapärasest kangemat kraami, sest sel nädalal said üledoose ka teised tema diileri kunded.

Janis Joplin oli surres 27 aastat ja 258 päeva vana.

Jim Morrison - mis temaga siis juhtus?

The Doorsi karismaatiline laulja Jim Morrison suri 3. juulil 1971. aastal Pariisis oma kodu vannis ning tema surma ümbritseb senini saladuseloor. Mis temaga juhtus? Ametlike dokumentide järgi ütles rokkaril süda üles. Kuna lahkamist aga ei teostatud, ei olda tänapäevani selle põhjusega rahul.

Räägitud on sellest, et Morrisoni tegelik surma põhjus oli heroiini üledoos, mida laulja kokaiini pähe oli tarvitanud. Morrisoni oli tabanud tugev verejooks ning settõttu ta hinge heitiski.

Samuti olevat viimastel kuudel ägenenud Morrisoni astma ning ta olevat verd köhinud.

Senini ringlevad ka jutud, just nagu polekski Morrison tegelikult surnud. Paraku pole ka kindlaid tõendeid, et mees elus oleks.

Jim Morrison oli surres 27 aastat ja 207 päeva vana.

Kurt Cobain - hunnik nuttu ja suitsev kaheraudne

Grungemees Kurt Cobain oli eriline seetõttu, et vaatamata kõvale napsu- ja narkolembusele õnnestus tal endalt ise elu võtta. Tugevas depressioonis Cobain tulistas ilmselt 5. aprillil 1994 kaheraudsega endal ajud sodiks. Mees jättis maha ka hüvastijätukirja. Cobaini surnukeha avastas 8. aprilli hommikul elektrik.

Kuigi ametlik uurimine kinnitas, et tegemist oli enesetapuga, hakkasid loomulikult levima erinevad vandenõuteooriad - ühe teooria järgi leiti Cobaini verest nii palju heroiini, et ta ei oleks mingi hinna eest olnud võimeline end tulistama. Loomulikult süüdistati Kurti surmas ka tema abikaasa Courtney Love'i, kes olevat lihtsalt mehe hulluks ajanud.

Kurt Cobain oli surres 27 aastat ja 44 päeva vana.