Ühe sellise karuga sattus saare idakaldal silmitsi neli Južno-Sahhalinski elanikku, kes laupäeval Airupi järve ääres kala püüdsid.

Nad märkasid läheduses väikesekasvulist emakaru koos pojaga. Algul ilmusid mesikäpad lagedale ühelt poolt, kadudes vahepeal põõsastikku, mõne aja pärast aga ilmus emakaru ootamatult otse kalurite teele.

Ehmunud mehed jooksid kiiresti autosse ning üritasid looma signaali andes eemale peletada.

Ent karu ajas end hoopis tagajalgadele püsti ja hakkas autot kiigutama. Mõne aja pärast kaotas ta siiski huvi selle tegevuse vastu ning lahkus.

Pühapäeval kiskus karu saare läänekaldal Kostromskoje asula lähistel lõhki mullika, ja jahimehed korraldasid varitsuse, et ohtlik loom maha lasta.

Eelmisel nädalal sai päästeamet mitmeid teateid Sahhalini lõunaosa elanikelt, kes kaebasid, et karud on hävitanud nende aiasaagi, pistes nahka sõstrad, vaarikad ja porgandid.

Eksperdid uurivad eraldi iga juhtumit, üritades selgitada, kas karu on ohtlik või mitte. Näiteks Novõi asula lähistel, kus nähti emakaru kahe pojaga, ei hakatud neid tapma, vaid peletati laskude abil inimeste elupaigast kaugemale.