Tal oli nii võimas hääl, kütkestav välimus kui ka särav iseloom, kuid kokaiini, kanepi ja retseptiravimite sõltuvus ning vaimsed probleemid röövisid talt viimaste aastatega kõik, vahendab Mirror.

Oma karjääri tipphetkega oli Whitney kokku kogunud üle 84 miljoni euro väärtuses raha. Loetud aastatega enne surma suutis staar oma varanduse kiirelt ära kulutada ning vaevles suisa tohututes võlgades.

2009. aastal avalikustas Whitney esmakordselt oma kohutavad pahed ning tunnistas, et narkootikumide sõltuvus kasvas märgatavalt peale abielu Bobby Browniga ning 1992. aasta hittfilmi "Ihukaitsja". "Peale "Ihukaitsjat" läks asi kokaiini ja kanepiga eriti karmiks," rääkis lauljanna toona saatejuhile Oprah Winfrey. "Me segasime kanepit kokaiiniga, kilode kaupa. Sa ei kasuta suitsetamiseks mitte piipu, vaid keerad kokaiini kanepi sisse rulli ja suitsetad.

Kuigi 2002. aastal oli lauljanna öelnud, et on kokaiini tarvitamiseks liiga rikas, siis vaid loetud aastad hiljem kirjeldas ta vastupidist. Whitney tunnistas, et on istunud elukaaslasega nädalate kaupa ühes toas, üksteisele sõnagi lausumata ja ainus asi, mida tarvitati oli kokaiin. "Laulmisele ma siis enam ei mõelnud. See elu ei tulnud enam meeldegi. Mul oli lihtsalt nii palju raha juba kogutud."

Ei läinud kaua kuni Bobby vägivallatsemise tõttu kohtusse saadeti, kuid maailmakuulus staar leidis omale kiiresti uue kaaslase. Mõjuaineid hakkas Whitneyga siis tarvitama Bobby õde Tina Brown. Koos oldi pilves kuni 24 päeva järjest. Hiljem on Tina väitnud, et nii mõnigi kord oli Whitney oma hädad omale kogemata püksi teinud, mistõttu hakkas ta lõpuks mähkmeid kandma.

Lauljanna jalad olid tihti kaetud mustade sinikatega, mille päritolu keegi ei teadnud või ei mäletanud. Whitney enda sõnul saatan isiklikult need ta jalgadele tekitanud. Võibolla pole just seetõttu üllatav, et lauljanna vaevles ka kohutavate hallutsinatsioonide käes. "Ta näitab näpuga põrandat ja küsib, et kas ma näed seda kuradit. Korrutab pidevalt, et keegi jamab Bobbyga," kirjeldas Tina lauljanna tervislikku seisundit juba 2006. aastal. "Ta arvab alati, et kõik on seotud Bobbyga, aga tegelikult on see tema ise, ta ise peksab ennast."

Lauljanna luulutud läksid suisa nii kaugele, et ta otsis oma kodus pidevalt spioonikaameraid ning lõhkus elektroonikat, et nende sisemuses veenduda. Olukord läks suisa nii hulluks, et Whitney tegi oma vannitoa seina augu, et WC-s sissetungijaid märgata saaks.

Whitney oli võimeline päevade kaupa oma magamistoas luku taga olema, seltsiks vaid seksmänguasjad ja aeg-ajalt külastavad narkoärikad, kes staarile üha uut laari toomas käisid.

Kõige salapärasemaks jäi aga põhjus, miks legendaarne laulja ise oma hambaid välja lõi. Nimelt leiti peale surma lahkamisel, et staari suust oli puudu 11 hammast.

2010. aastal väitis Whitney ise Oprah'le, et on narko jätnud ning suutis samal aastal ka loetud korrad lavale astuda, kuid staari välimus näitas midagi vastupidist ning juba 2011. aastal proovis ta teist korda võõrutusravile suunduda. Olenemata pingutustest oli ta 2012. aastal, enne surma, taas oma sõltuvusega raskelt kimpus.

Tema viimane etteaste oli 9. veebruaril, vaid kolm päeva enne surma. Loetud tunnid varem nähti lauljannat Beverly Hiltoni hotellis sihitult ringi jalutamas, märgade juustega ja kätega vehkimas. Staari saatis tohutu alkoholipilv.

Ema surma oli juba aastaid varem kartnud ka tütar Bobbi, kes ise 2015. aastal sarnastel asjaoludel oma elu kaotas.

2006. aastal lekitas Tina oma venna naise villast ka kaks nüüdseks legendaarseks saanud pilti, millelt on näha, kui kohutavas seisus staar oli. Kuigi Tina ise on hiljem oma tegu kahetsenud, siis näiteks räppar Pusha-T sai 2018. aastal loa pilti oma albumi kaanel kasutada.