Murphy lahkus siit ilmast 2009. aasta detsembris ning juba 10 aastat on poolvend Tony Bertolotti valanud higi, verd ja pisaraid, et õe tegelikku surmapõhjust välja selgitada, vahendab Mirror.

Näitlejanna suri vaid viis kuud enne, kui ta abikaasa Simon Monjack sama veidratel põhjustel samuti kodust surnuna leiti. Toona põhjendati mõlema staari surma kopsupõletiku, aneemia ja narkootikumidega. Sellega isa esimesest abielust vend nõus ei ole.

Bertolotti selgitab, et ühine isa Angelo tegeles tütre surma uurimisega kuni oma surmani 92-aastaselt. Nüüd on tema, kui poja kohus oma isa leitut ka avalikkusele tutvustada.

Poolvenna hinnangul on õe surma üritatud varjata. Nimelt ei tundu kuidagi loogiline, et täiesti terve naisterahvas sureb kodus, kus viibivad samal ajal nii abikaasa kui ka ema. Kõige veidram on aga asjaolu, miks õde kordagi haiglasse ei viidud, kuigi see vaid loetud kilomeetrite kaugusel oli. "Ma arvan, et Brittanylt võeti elu. Kes ta tappis? Kindel on see, et loomulikel põhjustel ta ei surnud."

Brittany ema, kes samal perioodil noortega samas majas elas, väitis, et ruumides oli võimust võtmas mürgine hallitus. Võimud seda ei uskunud ning väideti, et narko oli lihtsalt oma töö teinud.

Bertolotti sõnul oli noore näitlejanna abikaasa ka tohututes võlgades, millest seni avalikult väga räägitud ei ole. Tunduks loogiline, et just nende võlgade tõttu mõlemad ka sarnastel põhjustel ootamatult surid.

Perekonna meenutuste kohaselt muutus näitlejanna käitumine kohe, kui ta oma abikaasaga tuttavaks sai. Paar abiellus juba viis kuud peale kohtumist, 2007. aastal. "Brittany oli sellistes asjades väga konservatiivne. Ta oli tubli tüdruk," meenutab vend, kelle hinnangul õe käitumine iseloomuga kuidagi kokku ei läinud.