Väljavalituks osutus naisterahvas nimega Renate Blauel, kellega Elton tutvus ühes Londoni muusikastuudios, kus ta oli parasjagu salvestamas lugu “Don’t Go Breaking My Heart”. Eltoniga tol ajal koos töötanud inimeste sõnul oli ta emotsionaalselt erakordselt hapras seisundis ja on ka teada, et Elton tarvitas üüratus koguses mõnuaineid, eelistades kokaiini. Kõigest sellest tulenevalt polnud tulevaste abikaasade side kaugeltki armastus esimesest silmapilgust, ent naine olevat jätnud Eltonile sellegipoolest kustumatu mulje ja tagantjärele on öeldud lausa, et neil olevat olnud paljude jaoks üllatav, ent vaieldamatu hingeline side. Lisaks, kui kõigile teistele tundus Renate äärmiselt kauni, ent väga reserveeritud ja tagasihoidliku inimesena, lõi ta särama üksnes Eltoni seltskonnas.

Paar abiellus 1984. aasta valentinipäeval. Abieluettepanek polnud kahjuks kuigi romantiline ning tundus pigem välkotsusena — vaid neli päeva enne pulmi pakkus Elton Renatele India restoranis karrikausi taga välja variandi altari ette astuda. Kuigi ettepanek oli mannetu, siis pidustused ja pulmakleit olid Elton Johni staatuse väärilised: pruutkleidi autoriks oli Austraalia disainer Keri Craig-Lee ning kangast kaunistas 63 teemanti. Pulmapeo menüü koosnes homaaridest, krevettidest, merekarpidest, kõikvõimalikest delikatess-lihadest ja austrid lennutati kohale lausa Uus-Meremaalt. Hõrgutistele rüübati peale vintaaž-veine nagu näiteks 1978. aasta Le Montrachet Chateau des Hebeaux Jacques Prieur, mille ühe pudeli hind oli umbkaudu 700 dollarit.

Kuna lähikondsete seas polnud Eltoni seksuaalne orientatsioon mingi saladus, šokeeris ootamatu samm kõiki väga. Ometi teenis see otsus ühiskondlikke ootusi ning ühe abiellumise võimaliku põhjusena on toodud ka asjaolu, et Elton soovis pälvida oma karjääri edendamiseks sotsiaalset tunnustust ja vähemasti proovida elada “normaalset” elu. Kuigi tänu portreefilmile “Rocketman” teab nüüd terve maailm, et oma süütuse kaotas Elton meesterahvale, siis kummalisel kombel on kõnealusest abielust filmis peaaegu mööda mindud. Ometi kestis see liit tervelt neli aastat ning omas Eltoni rõõmuks kohest efekti — kui varem tehti Eltoni üle avalikult homofoobilisi nalju isegi talle endale kuuluvas jalgpalliklubis, siis pärast naisega laulatamist kadus kõigil narrimise himu. Kahjuks koduseinte vahel sarnast edu ei järgnenud — pulmareisil Elton ja Renate ei käinud ja algusest peale magati eraldi magamistubades ja einestati vaikides.

Edasi liikus asi vältimatu katastroofi poole, kuna Elton ei suutnud ega üritanudki oma kiindumustest loobuda. 1988. aastal ehk neli aastat pärast laulatust tõi ajakiri People avalikkuse ette koletu loo, kuidas Elton erinevates hotellitubades meestega hullab ning oma abikaasat petab, millele järgnes Eltoni-poolne haudvaikus ja Renate tohutu haavumine. Kogu asi lõppes lahutusega, mille lõpptulem on senini avalikkusele teadmata — ühtede allikate sõnul maksis Elton Renatele 4 miljonit naela, teised kinnitavad, et summa ulatus koguni 40 miljonini. Lisaks sai eksnaine "vaevatasuks" ka Surrey’s asuva häärberi, kus too siiani elab.

Teineteisega ei kõneldud peaaegu 20 aastat ja alles 2007.aastal leidsid nad taas tee teineteise juurde — südamesõpradena. Selgus, et hingeline side polnud kuhugi kadunud ning Elton on oma esimese abielu lõppemist hilisemates intervjuudes kirjeldanud järgmiselt: “Ma armastasin Renatet väga. Ta oli suurepärane tüdruk. Ma tõesti armastasin teda väga-väga. Aga teate küll… see on üks asi, mida ma oma elus tõesti enim kahetsen. Kahetsen seda elu lõpuni, et talle sellisel viisil haiget tegin."

Täna on Elton John õnnelikus abielus filmimees David Furnishiga, kellega algas suhe juba 1993. aastal. 2005. aastal olid just nemad esimeste paaride seas, kes sõlmisid tsiviilpartnerluse ning abiellusid selle partnerluse üheksandal aastapäeval, 21. detsembril 2014. Neil on kaks last ning Elton Johnil on kümme ristilast.