Küsimusele, kas Karilaid teab, mida tähendab näiteks LGBT, vastab ta ettevaatlikult: "Ma igaks juhuks ei hakka ütlema!" "Aga queer? Karilaid palub sõna paberilehele kirjutada. Loeb seda ja raputab pead. Ei tea.". Küsimusele, kas Eesti vajaks oma Pegidat, kostab Karilaid omakorda küsimusega: "Mis see täpsemalt on?"

Hea lugeja, ära Sina teadmatusega vahele jää ning tee endale alati asjad selgeks, enne kui asud arvamust avaldama! Siin väike leksikon:

LGBT on seksuaalvähemustele viitav akronüüm (lesbi, gei, bi, trans), mis tuleneb sõnadest lesbi, gei, biseksuaal ja transseksuaal. Esmakordselt võeti see kasutusele 20. sajandil (Allikas: Vikipeedia) Eesti vastava ühenduse tegemistega saab end kurssi viia Eesti LGBT Ühingu lehel.

Sõna "queer" tähistab üldistavalt seksuaal- ja soolisi vähemusi ehk isikuid, kes ei sobitu traditsioonilise soolise või laiemalt levinud seksuaalse raamistuse alla. "Queer" saavad enda kohta öelda kõik, kes ei sobitu heteronormatiivsega, viitamata ühelegi spetsiifilisele seisundile. Algselt solvava tähendusega slängisõnast ("veider, kummaline" inglise k.) on tänaseks päevaks saanud sobivalt üldine väljend, mis ei oma enam tingimata negatiivset varjundit, kuid on siiski mõeldud kasutamiseks pigem enesemääratlusena. "Queeri" alla mahutuvad sugu vahetanud, aseksuaalsed, hermafrodiitsed jpt vähemused.

PEGIDA (saksa keeles: Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abend­landes ehk Patriootilised Eurooplased Lääne Islami­seerumise Vastu) on 2014. aasta oktoobris Saksamaal alguse saanud islamivastased meeleavaldused (Allikas: Vikipeedia) Liikumisega seotud uudistega saad tutvuda Delfi vastaval teemalehel.