Nagu teatab LA Times, hakkab linna parkide eest hoolitsev ametkond tänaval tegutsevatele artistidele, kunstnikele ja muusikutele maksma selle eest, et nad meelitaksid inimesi linna puhketsoonidesse ning vähendaksid sellega tõenäosust, et neis paikades pandaks toime õigusrikkumisi.

2005. aastal lasi linnapea Greg Nickels uurida, miks on viimastel aastatel järsult vähenenud linna parkide külastajate arv. Selgus, et suurem osa küsitletud linnaelanikest pidas parke „ohtlikuks ja ebasõbralikuks paigaks”.

Peamiste probleemidena pargitsoonides nimetati seal õitsevat narkokaubandust ja prostitutsiooni.

Seattle’i Parkide ja Puhkealade osakonna vastava programmi peamine organisaator, Victoria Schoeburg ütles, et tegemist on eksperimendiga.

“Kontsert võib tuua pargi ühekorraga mitmeid inimesi, kuid kui iga päev esinevad lõunaajal pargis artistid, on tõenäolisem, et sinna tuleb ka rohkem külastajaid.”

„Me oleme proovinud viimastel aastatel parkides igasuguseid asju — tasuta kontserte, oleme püüdnud ümbruskonda parandada. Oleme aga saanud aru, et väikese eelarvega, lihtsad rohujuure tasandi ideed on kõige tõhusamad,” ütles Schoenburg.

Praegu on linn sõlminud lepingu 20 tänavamuusiku- vms. esinejaga, et nad töötaksid esmaspäevast reedeni kella 11 hommikul kella teatud parkides. Linn maksab neile lõunatundidel tehtud töö eest 30 dollarit ning nad võivad võtta vastu ka neile annetatavat raha.