«Kui on üks tüdruk, siis on üks tüdruk,» sõnab Robin Juhkental. Peadpööritava tähelennu teinud Malcolm Lincolni laulja on naisfännide kurvastuseks hõivatud mees - tõmme kooliõega pidi varem või hiljem suhteks kujunema

 
 
Pille-Riin Jaik (18) ja Robin (21) teavad teineteist Tallinna Nõmme Gümnaasiumi päevilt, juba seitse aastat, kuid teineteise tõeline äratundmine tuli force majeure jaanuaris.
«Ma korraldasin Tartus detsembris üht kontserti ja kutsusin Robini esinema,» seletab Pille-Riin. «Sealt hakkasime lähemalt edasi suhtlema. Kuskil kuu aja pärast sai asi n-ö ametlikuks ka...»
Robin on õnnelik mees - tal libiseb praegu absoluutselt kõik ülesmäge! Läinud nädalal esitles ta Malcolm Lincolniga debüütalbumit «Loaded With Zoul». Tal on nüüd natuke rohkem raha kui varem, armastus, ning isegi väärikas eas naabriproua poolehoid. «Väga sümpaatne, korralik ja tubli noormees,» sõnab koeraga õuest naasev daam Juhkentali tänava paneelmaja liftis, kui ma  Robinile ja Pille-Riinule külla lähen.
 
Mis teid teineteises võlub?
Pille-Riin: Mind on Robin alati veidi võlunud. Kooliajast saadik.
Robin: Me olime mõlemad üsna ujedad sel ajal, aga mulle on Pille alati huvitav tundunud. Ei oska öelda. See on mingi keemia. (Ta suudleb kallimat hellalt.)
P: Raske on ära põhjendada küll, miks ta nii on...
#end#
Kumb esimese otsustava sammu lähenemisel tegi?
P: Selle üle oleme me nüüd muidugi vaielnud ega ole jõudnud kokkuleppele.
R: Mõlemad ikkagi koos tulid.
P: See oligi kuidagi nii ootamatu ja tore!
R: See juhtus ühe ühise tuttava juures sünnipäeval.
P: Jah, hakkasime seal vasttoimunud kontserdist rääkima, Robin ka esines seal, ja siis ta rääkis, kuidas tal vahepeal hästi oli läinud ja... (Muigab.) Ei, ei kiitnud ennast, ma ikka ise tundsin huvi.
 
Mida te teineteises enam hindate?
R: Pille on hästi siiras inimene ja armas. Lisaks kõigele muule heale.
P: (Järjekordse suudluse järel Robinile silma vaadates.) Sinus on head nii palju. Ei tea, mida esile tuua... Kõige enam ehk see, et sa püüad alati mõista. See aeg, mis me koos oleme olnud, ei ole ma leidnud veel sellist iseloomuomadust, mis mulle ei meeldiks. Nii et ta on minu jaoks ideaalne!
 
Te olete praegu ka sügavas armumisfaasis, afektiseisundis.
P: (Muheleb) Mulle see afektiseisund meeldib.
R: Mhm, mulle ka.
 
On teil ühiseid maitseid, näiteks muusikas?
R: Muusikamaitse meil tõesti täitsa ühtib. Kunagi olin rohkem rokimees, praegu olen läinud popi ja elektro peale üle. Tegelikult on Pille ka progressiivse muusika austaja olnud. Mängis kitarri kunagi natuke. Mul on isegi Pille kitarr praegu laenus.
P: (Muigab.) Ta kasutab seda tõesti paremini kui mina. See, mis Robini käes, on elektroakustiline, aga elektrikitarr on mul kah. Seda ta ei vaja.
(Pille sai kunagi ühe kitarri kingiks, et ta saaks mängima õppida. Tüdruk käiski mõnda aega kidrakeeli sõrmitsemas Meero Muusikamajas ja Nõmme Noortemajas.)
 
Robin, sa ei kavatse Pillet oma bändi värvata?
R: (Naerab) Kui John Lennon tõi Yoko Ono bändi, siis kas see lõi bändi paremaks? Või kui Paul McCartney tõi Linda McCartney lavale, siis ka see ei teinud muusikaliselt midagi paremaks. (Naljatades) Hehee, kui tulevad maailmatuurid - kui tulevad! - ja Pille ei saaks neil teistmoodi osaleda, siis mõtleks talle küll mingisuguse instrumendi välja.
P: Ma võin kas või tamburiini mängida. (Muigab.) Aga arvan, et ma rikuks selle teie ühise keemia ära...
R: (Naerab.) Meil on Madisega keemia, jah! Malcolm Lincoln ei oleks boybänd siis ka enam!
 
Robin, sa müüsid üsna hiljuti raha saamiseks oma asju, mis tähendas ilmselgelt ka pinget ja stressi. Kuidas sa lõõgastud?
R: Pille lihtsalt mõjub mulle rahustavalt. See on tõesti nagu teraapia. (Robin vaatab Pillele sügavalt otsa ja nad suudlevad.)
P: (Pärast pausi) Sellele koosoldud ajale me mingeid grandioosseid plaane ei ole teinud, oleme koos filme vaadanud, väljas söömas käinud. Nüüd pole kiirete aegade tõttu, seoses Eurovisiooniga juba kuu aega ühtegi filmi laenutanud.
R: Viimati vaatasimegi mingeid sarju, Inglise komöödiaid. Mingeid totraid asju, mis hakkavad alles siis tööle, kui oled mingi paar episoodi ära vaadanud. (Sarja nimi 23:38)
P: m... P... vaatasime. Siis oleme käinud linna peal jalutamas, kaltsukates ringi vaadanud. Kontsertidel käinud. Viimastest asjadest - käisime Maria Minervat kuulamas.
R: Pille ju isegi korraldab aeg-ajalt üritusi.
P: Kontsertsarja nimi on Bakter, see toimub Tartus. Seni kaks üritust olengi korraldanud. Ühel esines Robin, ja teisel - ka Robin. Viimane kord sobisid nad ... Jackiga stiililiselt kenasti kokku (suudleb Robinit).
 
Mida veel koos kaifite?
R: Mõnikord Pille kokkab. Siis ma lihtsalt vaatan, kuidas ta toimetab. Mina olen kiirtoidu mees rohkem. Mul ei ole endal viitsimist korralikku sööki teha. Jookse ringi, tule koju ja siis hakka veel mingisuguseid sibulaid hakkima ja kartuleid koorima! Siis on lihtsam osta endale mingisugune pirukas või sai. Või teha kiirmakarone.
 
Pille on su menüüd oluliselt tervistanud?
R: Ta, jah, kirtsutab nina, kui ma mingisugust Coca-Colat joon. Aga Pille ei söö õnneks kiirtoitu. Kui mina söön, siis ta kirtsutab ka natuke nina (muigab).
P: Nii hull nüüd ka ei ole.
R: Ei ole muidugi. Ma tegin natuke nalja. Eks ta õige on ka - üks meist on vähemalt tervislik.
P: Näiteks hamburger ei toida ju, mingeid vitamiine sa sealt küll ei saa.
 
Robinil on siht selge, aga mis seisus on Pille eneseteostusplaanid?
P: Mul on keskkool lõpetatud, jätsin endale vaba aasta vahele, et mõelda, mida edasi õppima minna. Ma ei taha olla see tüüpiline esmakursuslane, kes esimese ülikooliaasta järel kohe eriala vahetab. Tahan kindla peale minna (Pille-Riin kavatseb õppida ... )
 
Milliseid ameteid olete seni pidanud?
P: Praegu olen vitraažipoes müüja. Sõbranna vanemad peavad seda De La Gardie kaubamaja all. Selline lihtne töö. Saan ka aeg-ajalt omi asju mõelda. Tore.
R: Ma olen viimase aasta jooksul teinud küll igasugust värki! Küll võtnud reklaame maha, pannud jõulukaunistusi üles... Elektritöid sai tegelikult põhiliselt tehtud, või, noh, sellega leiba teenitud, kui koolis käisin. Kuskil aasta alguses saidki need asjad otsa tegelikult, mõõn käes, ja pärast seda ei olegi nagu väga enam selliseid töid teinud.
Olen ka lammutaja olnud. Suviti sai alati tööd tehtud. Ma mäletan, et 14, 15, või isegi võisin 13 olla, kui läksin esimest aastat tööle, rohima kusagile aiandisse. Siis olen käinud Soomes maasikaid korjamas. Tubli 16 olin, ja sain ka päris head raha selle aja kohta. Tulin tagasi, sõbrad said siin 100 krooni päevas - kui hästi läks - mina aga tulin oma rahakotiga, lõin lauale, see oli lahti... (Robin ei lõpeta, aga klaar on see, et Robin teenis sel suvel sõpradest enam!)
 
Milline on olnud sinu suhe rahaga?
R: Ma ei ole endale midagi keelanud. Kuna mul ei ole olnud kunagi meeletuid summasid, pole ma näinud põhjust igat krooni säästa. Ma ei ole endale mingeid luksasju ostnud, küll aga lubanud vahel head toitu ja käinud väljas söömas - ma arvan, et ei larista väga, aga samas ei ole ma ka kõige säästlikum inimene ilmselt. Kuid õpin seda.
 
Röövel Ööbiku laulja Tõnu Pedaru kirjutas oma arvamusloos, et on kuulda olnud, justkui oleks mõni Eurovisioonist osavõtja või Universaliga plaadilepingu sõlminu ostnud honorari eest auto või isegi maja - kumma sina ostad?
R: Ei, ma maja- ega autoostu ei plaani. Mul ei ole tegelikult juhilubegi. Aga need summad ei ole kosmilised. Ma elan endiselt üürikorteris ja olen siin väga rahul. Et ei ole, jah, majaplaani veel.
 
Tõenäoliselt pälvid nüüd enam ka naiste tähelepanu. On Pille-Riinil põhjust veidi armukade olla?
R: Selles mõttes, et ükskõik, kes, on ta kuulus või kes iganes ta on, näiteks korra telekast läbi käinu, siis mingi seltskond naisi vaatab kohe kindlasti... Aga ma arvan, et Pillel ei ole erilist põhjust olla armukade. Ma ei ole selline mees. Kui on üks tüdruk, siis on üks tüdruk. Ja ma olen väga rahul.
P: Ikka kohati nagu mõtled, et äkki ilmub mõni tšikk pinnale, kes on atraktiivsem või nii, aga ma selles mõttes usaldan Robinit. Ma tean, et ei ole mingit ohtu, et midagi juhtuks.
R: Ei ole. Me mõlemad oleme nagu ka arusaajad ja mõistlikud inimesed, ei ole teineteisele ka mingeid stseene korraldanud. Ei ole ka põhjust olnud.
 
Mille üle te olete tülitsenud?
P: Kui, siis mingite väikeste asjade üle.
R: Need on olnud mingid lihtsad arusaamatused, näiteks mõlemal on närvid pingul. Kogu see tingel-tangel minu ümber ei ole minust ka just seda parimat välja toonud. Võib-olla ma ei ole enam nii seltsiv kui varem olin. Veidike väsitanud on kogu see värk. Ma kuidagi jaksan vähem rääkida, sellist mõnusat lobajuttu ajada kui varem. Olen vaiksemaks muutunud. Keegi on öelnud küll, et ma olen muutunud pärast seda, mis on viimasel ajal toimunud.
P: Tõsisemaks küll, jah.
R: See on väsitav, sest ega mul varem muid kohustusi peale üürimaksmise ei olnud - selle ma kusagilt kokku kraapisin, aga see ei olnud nii hull pinge. Päevad olid üldiselt vabad ja sain nii palju muusikat teha, kui tahtsin. Küllap ka see Eurovisiooni-mull lõpuks lahtub. Siis ei ole enam nii palju asju. Samas on see ainult hea minu kui artisti suhtes. Tegelikult ei teeks ma hea meelega mitte midagi - magaks lihtsalt päevad läbi kodus. Aga kes selle pulli kinni maksab?
Eks need meie harvad erimeelsused ajapuudusest ongi tekkinud. Teeb ju kurvaks, kui teineteist ei näegi. Aga ei, meil üldiselt ei ole mingit suurt tüli olnudki. Selliseid väikseid ikka. Kui ka selliseid ei oleks, paneks see pigem muretsema, et teine pool on kogu aeg kõigega nõus.
P: Oleme mõlemad sellised kanged isiksused (Pille-Riin on Lõvi, Robin Sõnn), meil peab olema kõik kohe selgeks räägitud. Ei ole nii, et midagi jäi hinge, siis paar päeva mõtlen ja hakkan õiendama - pigem räägin kohe asja selgeks.
R: Nii et need on pigem sellised korrad, kus korra on mul nägu mossis - või Pillel.
 
Olete te millestki teise pärast loobunud või püüdnud välja harjutada mõnd teise halba harjumust, mis käis närvidele?
R: Ma ei tea, kas see käis Pillele närvidele, aga teda häiris, kui ma tegin purjus peaga suitsu. Enam ma ei tee.
P: Aeg-ajalt ikka teed!
R: Harva, siis kui sind ei ole, heheheee... (Tõsinedes) Ma arvan, et ei ole me kumbki pidanud millestki suurt loobuma. See ongi hea, et ei pea end mugandama. Kõige jubedam ongi see, et kui ollakse armunud, üritatakse teisele meele järele olla, aga tegelikult... Muidugi käitud inimesega hästi ja väärikalt, aga ei ole pidanud muutma ennast.
P: Kui ongi midagi olnud, siis pigem mitte loobunud, vaid valinud. Kindlasti ma eelistan Robinit paljudele neile tegemistele, mis mulle varem meeldisid. Nii et ma ei leia, et oleks olnud loobumist, pigem oleks vastupidine loobumine. Nüüd on saanud kas või rohkem vaba aega võtta koosolemiseks.