1969. aasta suvel Los Angeleses seitse inimest tapnud Manson suri koha liku aja järgi pühapäeval 83-aastasena, olles veetnud vanglas ligi pool sajandit.

Charles Mansonit on omal ajal nimetatud kurjuse võrdkujuks ja seega on loomulik, et temalt ammutas oma artistinime jaoks inspiratsiooni ka šokirokkar Marilyn Manson. "Meie isiksuste ja inimlikkuse vormimise üheks kõige tähtsamaks aspektiks on hea ja halva tasakaal ning otsused, mis me nende vahel langetame. Marilyn Monroel oli tumedam pool, nagu ka Charles Mansonil on helgem, intelligentsem pool," seletas muusik oma elulooraamatus "The Long Hard Road Out of Hell".

48-aastane Marilyn Manson on hetkel elus ja terve, kuid Charles Mansoni surm on tekitanud internetis suurt segadust ja surnuks peetakse hoopis tema muusikust nimekaimu. Sotsiaalmeedia kubiseb nukratest postitustest, milles leinatakse Marilyn Mansonit.

Marilyn Manson pole Charles Mansoni lahkumist kommenteerinud, kuid läkitas surnud mõrtsukast sotsiaalmeediasse pildi koos lingiga oma töötlusele Charles Mansoni loost "Sick City".