Ansambli Tuberkuloited solisti ja «7 vapra» saatejuhi INDREK “SUMMER” RAADIKu meelest on hea naine see, kes voodis fantaasial lennata laseb. Sest kui on seksiaeg, siis on seksiaeg.

#p2#Kuigi Summeril (27) on juba aastaid püsisuhe, flirdib ta endiselt ilusate tüdrukutega. Ka oma elukaaslase Ilona (27) juuresolekul, sest tema arvates hoiab mõõdukas armukadedus suhte erksana. Summer tunnistab, et nii mõnigi kord elus on ta end tundmatu austajannaga voodist leidnud.

Miks on levinud arvamus, et muusikutel on naisi jalaga segada?
Suurema osa sellest müüdist on muusikud ise kokku seadnud. Ma ei ütleks, et meil on naisi jalaga segada, võib-olla käega võib natuke keerutada.
Tuntud inimesi pannakse tähele ja sageli kahtlustatakse armuafääri seal, kus seda pole. Ma ei pruugi ju alati oma naisega koos olla, olen hoopis ajakirjaniku, töökaaslase või tuttavaga. Eesti on nii fucking väike, nagu pisike küla, kus kõik kohe silma torkab, ja jutud, et nägin teda täna ühe ja eile teisega, levivad kiiresti.

Mitmed muusikud on öelnud, et nad hakkasid bändi tegema, et naisi saada. Miks sina hakkasid?
Mul oli kutsekoolis õppides kange himu bändi teha, aga kuna sel ajal valitses death metali vaimustus, mis mind ei paelunud, ei olnud kellegagi punti lüüa. Ükskord võistlustele minnes võttis kitarrist Alar Aigro mu auto peale ja tegi ettepaneku Tuberkuloitedisse tulla. Pakkumine tundus ahvatlev.
Tol korral ma naiste saamise peale ei mõelnud. Vaevalt Alargi mõtles, talle lihtsalt meeldib muusikat teha, ja see on ka üks vähe-seid asju, mis tal väga hästi välja tuleb.
Ei saa salata, et hiljem, kui bänd juba tegutses, hakkasid tüdrukud meie ümber tiirlema. Ja see käib juba bändielu juurde. #p4#
Mida tähendab sulle väljend sex & drugs & rock’n’roll?
See hüüdlause tekkis ajal, mil Rolling Stonesi mehed olid veel nolgid. Nende elu koosneski rokkimisest, droogide panemisest ja seksist. Ma ei järgi täpselt neid kolme sõna, mulle tähendab see ütlus vabadust teha, mida tahan.
Olen bändi pärast päris palju töökohti vahetanud. Kui on olnud valida, kas töö või bänd, olen töö pikalt saatnud. Töötan praegu Lada Eesti Pärnu müügijuhina ja õnneks pole nemad mulle kätt ette pannud. Pigem on firmajuhtide hoiak toetav.

Miks naeratavad ilusad tüdrukud artistidele rohkem kui teistele meestele?
Tulihingeliselt bände fännavad piigad on põhiliselt 14–18aastased ja nad ei anna endale täpselt aru, mis toimub. Eestis on vähe muusikuid. Tüdrukud seavad endale nende järgi ideaale, nad tahavad, et nende tulevane mees oleks näiteks Summeri-taoline tegelane. Nad on loonud oma unistustemehe ideaali välise vaatluse järgi, võib-olla arvates, et muusikud on rikkad, tundmata oma lemmiku iseloomu.
Aga üks põhjus on kindlasti see, et kui artist talle vastu naeratab, siis saab järgmisel päeval koolis sõbrannade ees laiata, et täitsa kreisi, käisin eile söömas, nägin Summerit ja ta naeratas mulle.

Kui sageli oled end kontserdijärgsel hommikul austajanna voodist leidnud?
Viimastel aastatel pole nii juhtunud. Aga esimesel paaril aastal küll. Mitte sageli, aga juhtus. Sel ajal tõmbasime nina juba enne kontserti täis, rääkimata sellest, mis pärast #p3p#toimus. Aeg-ajalt juhtus, et hommikul ärgates ei tead-nud, kus ja kellega oled.

Milline on kõige uskumatum koht, kus oled ärganud?
Sattusin kunagi mingisse metsatallu, kuhu oli palju rahvast kogunenud. Ma ei tea, miks ma sinna läksin ja mida seal tegin, aga hommikul ärkasin lõkke ääres. Olin end suure kivi ümber kerra tõmmanud, näoli liivas, pikad juuksed sassis ja rõivad määrdunud. See juhtus ajal, kui nädalavahetused algasid reedel ja lõppesid pühapäeva õhtul. Sinna vahele jäi palju alkoholi ja kaklusi nii omade kui ka venelastega. Sitt ja nõme aeg, mida ei taha meenutada.

Oled nüüd maha rahunenud ja sul on elukaaslane. Millega ta tegeleb?
Ilona töötab Pärnus teksariideid müüvas firmas. Ta on hea sõber ning kaugel pole aeg, mil ta väikse Summeri või Summerinna ilmale toob.

Kuidas ta sellesse suhtub, et oled pidevalt kaunitaride huvisfääris?
Kuigi tal on närvid pidevalt läbi olnud, on ta tublisti vastu pidanud. Ma isegi imestan, et ta seda nii hästi on talunud. Võimalusel ma flirdin nõrgema soo esindajatega, aga see flirt on pinnapealne.
Ma ei saa ilusat tütarlast kohates jätta talle ütlemata «kaunike» või «kallike». Kui Ilona seda kuuleb, ajab ta silmad suureks ja hiljem läheb sõneluseks. Olen talle tavaliselt suutnud ära seletada, et väikese komplimendi taga pole midagi enamat.
Ta ütleb, et usaldab mind, kuid ma ei usu seda hästi. Alati jääb sel puhul väike okas hinge kriipima. Aga mõõdukas armukadedus on okei, muidu oleks ju igav.

Mida teeksid, kui tabaksid elukaaslase armukesega voodist?
Ma pole rusikakangelane. Tõmbaksin ukse rahulikult kinni ja pakiks asjad oma suurde kotti. Sel ajal on nad jõudnud voodist välja kobida ja siis saab juttu ajada. Kuid arvan, et minu elus sellist asja ei juhtu.
Kui mu elukaaslane oleks voodis naisega, siis jääksin lolli näoga vahtima. Seisaksin uksel ja vaataksin suure huviga, mis toimub, eriti kui neil voodis mõned lahedad lelukesed on.

Kas ja kuidas oled pidanud mõne tüdruku pärast võitlema?
#p5p#Ma pole võidelnud rusikate või sõnadega. Kooselu pärast Ilonaga olen pidanud võitlema hoopis alkoholilembusega. Mulle öeldi: mees, sul on probleem. Ajasin tagasi, et mis kuradi probleem, võtan kaks päeva napsu ja olen seejärel kaks päeva kaine. See oli lihtsalt eneseõigustus, sest tegelikult oli nendel päevadel nii halb olla, et lihtsalt ei tahtnud juua.
Ma pole aasta aega tilkagi võtnud. Enne seda ei joonud kaks aastat, aga siis tegin kuupikkuse kõrvalehüppe napsumaailma. Lahing alkoholiga ongi olnud mu kõige suurem võitlus suhte pärast.

On sult pruute üle löödud?
Otseselt pole. Mul on olnud tüdrukuid, kes tulid ja läksid, aga nad ei jooksnud kellegi teise juurde. Eks see ole rohkem paarikümneaastaste teema.

Milline on kõige romantilisem üllatus, mille oled mõnele tüdrukule teinud?
Ei saa öelda, sest see on mul kevadel plaanis.

Kuidas saab tütarlaps sulle muljet avaldada?
Teoga, mis karbi lahti võtab. Ütleb näiteks, et armastab mind.

Millised on sulle olulised omadused naise juures?
Ta peab olema tegija igas mõttes: normaalne, tark ja mõistev. Mulle pole oluline, kas neiu on brünett või blond. Kui ta mulle meeldib, siis ta lihtsalt meeldib.

Milline naine on voodis hea? hea?
Eesti naine, kes ise kah huvitavaid asju tahab teha, mitte ei heida selili või käpuli ega ütle siis, et okei, nüüd läheb lahti. Naine peab kaasa mängima ja ise ettepanekuid tegema. Seks on mäng, mis peab mõlemale naudingut pakkuma.

Millest oled valmis naise nimel loobuma?
Kõigist maistest mõnudest.

Ka bändist?
Ma arvan, et suudan ta ära rääkida, ja tegelikult olen suutnudki. Ilona on mind nii mõnigi kord pannud valiku ette — tema või bänd. Õnneks on probleem ilma tõsiste tagajärgedeta lahenenud. Nüüd talle vist isegi meeldib mu bändivärk. Meil on muusikutest koosnev sõpruskond, kelle naised ja lapsed omavahel läbi käivad.

Kas naine saab korraga olla armuke ja abikaasa?
Naine võiks abikaasana olla kaasaaitav ja mõistev. Armukesena aga… Eh, kui on kepiaeg, siis on kepiaeg, ja möll käib.

Kas tätoveeringud lisavad seksikust?
Loomulikult. Kui võtad end riidest lahti ja sul on kehal midagi sellist, mida teistel pole, siis see mõjub. Tattoo on šeff.

Kuidas end vormis hoiad?
Mängin aasta ringi iga päev mõnd pallimängu. Talvel korvpalli ning suvel jalg- ja rannavõrkpalli. Loomulikult aitab vormi hoida seks.

Kui tihti sa peeglisse vaatad?
Kodupeeglisse kaks korda päevas. Hommikul enne väljumist ja õhtul töölt tulles. Autopeeglisse vaatan päevas tuhandeid kordi.

Kuidas oled käitunud, kui mõni mees on hakanud külge lööma?
Mul pole homode vastu midagi, kuni nad mulle endast ohtu ei kujuta. Kuni mehe käed on laual, võin isegi kaasa mängida. Geimeestel on päris pullid nõksud, kuidas inimesi ära rääkida.