KIM CATTRALL kümbleb õnnes ja rahulduses. Seitsmekohaline palk, seksisümboli staatus, abielu mehega, kes oskab teda õnnelikuks teha. Ent teekond selleni on olnud pikk ja käänuline.

Liverpoolis sündinud ja Vancouveris kasvanud Kim (45) teadis juba õige noorelt, et tahab näitlejaks saada. Oma pikal näitlejateel on ta mänginud ohtralt bimbosid ja vampe. Kuid alles seksika meesteõgija Samantha roll menuseriaalis «Seks ja linn» oli see, mis karusselli tõeliselt käima lükkas.
Nüüd on Kim koos abikaasa Mark Levinsoniga kirjutanud «seksiabiraamatu» Satisfaction: The Art of the Female Orgasm. Raamat on lühikese ajaga saavutanud
tohutu populaarsuse.

Kuidas see raamat sündis?
Mulle tehti ettepanek oma seksikogemustest kirjutada. Kõigepealt mõtlesin pikalt järele ja pidasin Markiga aru, millest ma üldse kirjutada tahan. Mulle sai selgeks, et kuigi mind on saatnud tööalane edu, ei ole mu isiklik elu olnud kuigi rahuldustpakkuv.

Seksuaalselt?
Jah, nagu ma raamatu avasõnas ütlen, mängin ma «Seksis ja linnas» küll seksuaalselt aktiivset ja küllaltki rahuldatud naist, kuid enne Markiga tutvumist olid mu enda kogemused vägagi masendavad. Sain aru, et enamik naisi elab äärmiselt igavat seksuaalelu. Ja üks selle peamisi põhjusi on see, et mehed ei tea, kuidas neid rahuldada, ja naised ei julge neile seda õpetada.

Ja sinu raamat õpetab?
Minu arust oli väga tähtis, et selle raamatu kirjutaks paar, kes on kogu selle teekonna läbi käinud ja õppinud teineteist rahuldama. Lootsin, et ehk õnnestub mul kas või natuke muuta meeste ja naiste vahelist suhtlemist.

Olete mõlemad üle elanud abielulahutuse. Kas teie kohtumine toimus romantika tähe all või pidite varasematest põletushaavadest üle olema?
Mida vanemaks saad — eriti kui on olnud pettumusi ja põhjakõrbenud suhteid —, seda raskem on inimesega intiimtasandile pääseda. Kõik need lahinguhaavad sunnivad kandma paksu kilpi.

Samantha puhul see küll nii ei ole. Ükskõik kui valusalt ta ka põletada ei saaks, tõuseb ta jälle tuhast.
Jah, tema võib küll kukkuda ükskõik kui kõrgelt, ikka ta tõuseb jalgele.

Kas oled mõelnud ka järeltulija peale?
Olen 45aastane… Me räägime sellest kogu aeg, aga praegu olen kinni teiste asjadega, ja kui mul oleks laps, siis vaevalt ma viitsiks olla midagi muud kui ema. Ma ei usu, et ma kipuks siis tööle. Mark on aidanud mul näha, et kui seda tõepoolest ei juhtu, siis on muid viise, kuidas selles maailmas ema olla.

Mida sa silmas pead?
Isegi kui endal lapsi pole, on naisele väga tähtis, et tema elus oleks lapsi. See võib tähendada kasutütart või suhtlemist mõne noorema kolleegiga. See tähendab suhteid, milles naisel on emalik roll.

Kas oled pidanud edu nimel paljust loobuma?
Kõige rängem oli ehk see, et ma loobusin karjääri nimel eraelust. Oli kohutavalt palju üksildasi hotellitube. See oli raske elu. Väga, väga raske. Aga ma jõudsin siiski teisele kaldale.

Kas sul on plaanis samaaegselt veel mõnes filmis mängida?
Märtsis algas «Seksi ja linna» viies hooaeg, nüüd mul enam aega pole. Aga möödunud aastal tegin ma kaks filmi. Üks oli komöödia The Devil and Daniel Webster, kus mängisid ka Anthony Hopkins, Jennifer Love Hewitt, Dan Aykroyd ja Alec Baldwin.

Ja teine?
Mul oli väike osa Britney Spearsi filmis Crossroads. Mängisin tema ema.

Kuidas see sujus?
Oo, Britneyga oli väga huvitav kohtuda. Ta jättis mulle väga küpse, pühendunud ja professionaalse mulje. Ta oli siis alles 19aastane! Praegu on ta vist 20? Ta avaldas mulle tõesti muljet. Meie stseen oli väga dramaatiline ja ta valmistus selleks hoolega.

Oma raamatus ütled sa: «Ausus ja teineteisele pühendumine on kõige tähtsamad.» See on päris hea elumoto. Mis võiks olla Samantha moto?
Ela päev korraga. Või siis öö.