Tom Cruise on ammu unustatud. Hispaania kaunitar PENELOPE CRUZ on leidnud õnne Matthew McConaughey’ga.

Penelope Cruz (30) on sedasorti tüdruk, kellele meeldib tööd teha. Tema viimastest filmidest võib järeldada ka, et teda tõmbavad väljakutsed. Penelope proovib kätt märuližanris — ja see kukub tal hästi välja.


Uues filmis Sahara mängib Penelope arsti, kes püüab Põhja-Aafrikat laastavast salapärasest haigusest sotti saada. Penelope mängib filmis koos Matthew McConaughey’ga. Tänaseks on neist saanud kindel paar. «Mul on Matthew’ga midagi,» pihib näitlejatar. «Ma ei tea, mis filmivõtetel juhtub, aga s e e juhtub alati pärast võtteid. Me saime sõpradeks ja kuu hiljem olime juba midagi muud. See on see armastuse müstika.»


Matthew käib sõnadega palju vabamalt ümber: «Ma elan ja hingan seda inimest. Ma tean, et iga hetk oleks parem, kui saaksin temaga koos olla iga päev, ööpäevaringselt. Ma ei saa magada, sest ei jõua ära oodata, millal saan ärgata ja temaga jälle kohtuda. Ma ei saa magada, sest ta on mu kõrval ja ma ei taha magama jääda.»


Penelope elus on veel üks eriline suhe — näitlejatar Salma Hayekiga, kellega koos ta mängib filmis Bandidas. Film räägib kahest kaasaja naissoost Robin Hoodist. Penelope ja Salma on parimad sõbrannad ka eraelus.

Penelopel on tulevikuplaane kuhjaga. Näiteks on tal plaanis lapsendada India orbudekodust laps. Ja võita Oscar...

Olete Salma Hayekiga parimad sõbrannad. Kui kaua juba?

Oleme olnud sõbrannad seitse aastat, ma armastan teda väga. Mulle meeldib temaga töötada. Ta on suurepärane naine, pärast seda filmi oleme veelgi paremateks sõpradeks saanud. Pidime koos nii paljudes märulistseenides osalema ja kõvasti trenni tegema. Samal ajal tundsime mõlemad, et meil on vedanud. Me mängime pangaröövleid, kes annavad raha vaestele. Minu meelest on see naljakas.


Kuidas on teil õnnestunud oma sõprust varjata?

Ma püüan elada oma elu nii, et töö ja isiklik elu ei läheks segamini. Räägin oma eraelust haruharva, mul on õigus jätta see enda teada. See on isegi kohustus, sest lõksu on nii kerge langeda. Sinu vastas on inimene, kes tundub nii kena ja sulle näib, et võid talle kõigest rääkida. Aga tegelikult ei ole õige saladusi inimestega niimoodi jagada.
Kas tundsid end ebamugavalt, kui meedia sinu ja Tom Cruise’i suhte vastu nii suurt huvi tundis?

Mulle ei meeldinud see, et mu perekonda jälitati ja pildistati. Nüüd on ka mu õde Monica näitlejatar ja tantsija. Mu vend Eduardo on muusik, ta annab välja albumi, kuid ta ei taha ajakirjandust enda kallale enne, kui plaat on ilmunud. Mina ise olen harjunud sellega, et mul sõidab pidevalt neli autot kannul. Ma armastan mõelda, et see on mu turvameeskond, mis pakub oma teenuseid täiesti tasuta!


Kuidas oli koos Matthew McConaughey’ga töötada?

Ma tegin hulle asju. Pidin õppima näiteks kaameli seljas ratsutama. Kui ma esimest korda kaameli selga istusin, ütlesin: «Võtke mind alla. Sellest ei tule midagi.» Nõudsin režissöörilt kaskadööri, kuid ta tahtis, et mina seda teeksin. Ma pole hirmu pärast kunagi ühelegi režissöörile ära öelnud, niisiis asusin harjutama. Ja saimegi kaameliga sõpradeks! Lõpuks kappasin rongi kõrval, kiirus oli 40 kilomeetrit tunnis.


Kas kaameli seljas ratsutamine on nüüd sinu hobi?

Pärast Saharat on hea mõelda, et kui ma peaksin veel kunagi Marokosse sattuma, võin võtta kaameli ja minema kihutada. See avaldaks ilmselt kõigile muljet.


Siiamaani pole sa märulifilmides mänginud. Oli see väljakutse?

Kui ma Sahara pakkumise vastu võtsin, oli mu vend väga imestunud. «Sa oled selle filmi jaoks liiga kohmakas,» ütles ta. Kui ta seda lõpuks nägi, ütles ta: «Vau! Sa suudad isegi oma perekonda üllatada.» Sahara oli suurepärane kogemus, tundsin ennast nagu Indiana Jones.
Kuigi sa pole füüsilistes rollides eriti mänginud, oled sa ise suurepärases vormis.

Olin aastaid tantsija, hakkasin sellega tegelema juba nelja-aastaselt. Kõik, mida annab teha keha parema valitsemise nimel, on tegelikult väga lõbus ja kulub mulle näitlejatöös ära. Olen õppinud ka poksi, kuigi võidelda mulle ei meeldi.


Kuidas sa end vormis hoiad?

Teen trenni kolm korda nädalas. Töö ajal on muidugi raskem trenni teha, kui just pole tegemist filmiga nagu Sahara, mis on oma olemuselt juba füüsiline. Tegime iga päev trenni, et mitte ennast vigastada. Külmi lihaseid on palju kergem vigastada.


On sul Oscari-unistusi?

Olen mänginud kahes filmis, mis on Oscareid võitnud. Need mälestused jäävad alles. Oscar on minu jaoks kõigest unistus, sest selle mõttega ma filmipakkumisi vastu ei võta. Oscar on miski, mis kuluks ära igale näitlejale. Aga seda pole sugugi kerge saada.
Sa elad glamuurset Hollywoodi elu. Kuidas su jalad maa peal püsivad?

Püüan elada nii normaalselt kui võimalik. Ma ei käi pidudel. Need peod on muidugi väga põnevad, aga mina tunnen end hästi tavalist elu elades. See ei ole siiski täiesti tavaline elu, aga pole hullu. Mu perekond ja sõbrad aitavad mind ka, nemad mu eest juba tõde ei varja.