Nooruke modell oli seksipeol, mis toimus 45-aastase USA ärimehe Alexander Amado Johnsoni ja tema abikaasa Luna Almazi kodus. Ühel hetkel kukkus 18-aastase Smiti alasti keha maja 20ndalt korruselt alla.

Paar sõnas politseile, et olid teismelisega vahetult enne tema surma vahekorras olnud, vahendab Washington Post.

Politsei teatas pärast esialgset uurimist, et neiu tappis ennast ise ära. Perekond aga kaebas asja edasi, Smiti surnukeha transporditi Hollandisse, kus viidi läbi uus ekspertiis ja lahkamine.

Juhtumiga tegelenud Malaisia kohtuarst Mahyon Talib jõudis alles sellel nädalal otsusele – uurimine teismelise surmas midagi kuritegelikku ei tuvastanud.

Küll aga avaldas kohtuarst, et ta leidis jälgi, mis viitasid kaklusele enne surma. 18-aastasel olid peavigastused ja tema küünte alt leiti härra Johnsoni DNA-d. Samuti paljastas vereanalüüs, et modell oli tarvitanud kokaiini, alkoholi ja amfetamiini.

"Haaramisjäljed tema käel, trauma kuklas, katkised pudelid ja Alexi DNA Ivana küünte all viitab võimalusele, et enne surma võis toimuda kaklus. Aga me ei saa täpselt öelda, mis nende kolme vahel sellel õhtul tegelikult toimus," tõdes kohtuarst.

Smiti perekonna advokaat Sankara Nair oli otsust kommenteerides maruvihane. "Kas tõesti astub laip üle reelingu ja hüppab alla? Keegi viskas ta sealt alla!"

Modelli onu Fred Agenjo Weinfold ei usu, et nende tütar oleks ennast ära tapnud. "Terve maailm oli ta ees lahti. Me lihtsalt ei suuda uskuda, et ta ennast ära tappis või et tegemist oli õnnetusega."