"Mul oli võimalus koos abikaasaga käia Kuressaare kinos filmi "Seltsimees laps" vaatamas. Ma pean tunnistama, et emotsioon, mis pärast filmi, kui saalist välja mindi - täielik haudvaikus, mõtlikkus, kui raske on olnud tegelikult Eestimaa ajalugu. Mida on tähendanud küüditamised ja perekondade lahkutõmbamised. See film puudutas mind väga ja emotsioon oli tugev," kirjeldas Ratas filmi Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister".

Peaminister soovitab filmi kindlasti vaatama minna. "Kui raske on olnud nendel, kes on siia jäänud ja pidanud oma lastele seda selgitama ja seletama. See film puudutas mind väga. Annaks jumal, et selliseid hetki Eesti riigis enam ei ole ega tule. Ja et me ei pea selliste raskustega silmitsi seisma, kui on väga paljud Eestimaa perekonna pidanud tegema. Ma soovitan kõikidel seda filmi vaatama minna," lausus Ratas.

Ratas lisas, et "Seltsimees laps" on väga raske, aga väga hea film. "See vaikus, kuidas inimesed pärast filmi lõppu välja läksid. Mul olid mitte ainult filmi lõpus tiitrite ajal silmad märjad, vaid ka selle filmi kestel, kui isa pidi oma tütrele vastama väga keerulistes olukordades küsimustele. Loomulikult see tõi kurbuse silmi," tunnistas peaminister.