Kui SIENNA MILLER aasta eest meie teadvusse ilmus, oli ta näitleja Jude Law’ seksikas sõbranna, keda imetleti tema omapärase stiili tõttu. Nüüd on elu toonud nii palju muutusi, et Sienna ei tunne enam iseennast ära.



Sienna Milleri ja Jude Law kokku-lahku-suhe on järjekordselt kahtlases seisus — kuulujutt räägib, et näitlejatar on mehele hundipassi andnud. Koos või lahus, kuid Sienna ise usub, et tema nutmised on nutetud. Ta on nüüd vanem, targem ja tugevam ning teab, et abieluks ei ole ta veel kaugeltki küps.


«Usun, et inimestel on minu eraelust juba villand!» naerab ta. «Ma pole nii loll, et arvaks, nagu see neid üldse ei huvitaks, aga mind saatnud tähelepanu on olnud täiesti hullumeelne. Ja kui aus olla, siis ma natuke kardan paparatsosid. Olen olnud olukordades, kus täiskasvanud mehed ajavad mind südaöösel mööda tänavat taga. 24aastaste tüdrukutega ei tohiks nii teha! Ma olen täiesti normaalne inimene ega tunne ennast hästi, kui ma ei saa enam koertega pargis jalutamas käia.»

Sienna kahtlustab, et ta on selles meediakäras osaliselt süüdi. «Probleem on selles, et mul on oma elust rääkides suur suu,» naerab ta. «Kui ma olen õnnelik, on mul sellest raske vaikida.»


Siennal oli vahepeal tahtmine näitlemine sinnapaika jätta ja Londonist ära kolida. See soov on nüüd õnneks üle läinud — Sienna on nõutud näitleja nii siin- kui ka sealpool ookeani, keda hakkame üha sagedamini kinolinal kohtama.

Sienna ja mehed


Meestest on Sienna valmis iga kell rääkima. «Mehe juures meeldib mulle eelkõige huumorimeel ja entusiasm,» valgustab ta. «Ma hindan meestes ilu — mulle meeldivad ilusad asjad — aga see ei ole peamine. Ma imetlen inimesi, kes huvituvad asjadest, mis neid otseselt ei puuduta, nagu kunst, muusika, luule, vanad filmid, kirjandus.»

Oma elus eelistab Sienna näha meest, kes on tähelepanelik, kuid ei lähe sellega liiale. «Ma ei taha inimest, kes külvab mind üle suurte kingitustega,» räägib ta. «Ma tahan väikeseid kingitusi — nagu hommikusöögi voodisse toomine, vee vanni laskmine, kui ma koju tulen... Suured asjad mind ei huvita, ma olen ühtviisi õnnelik nii pubis õlut juues kui ka luksusrestoranis süües. Mind pole raske õnnelikuks teha — piisab õhtusöögist sõpradega.»

Kosmopoliit


Sienna taust on kosmopoliitne. Tema isa Ed Miller on prominentne Ameerika pankur. Lõuna-Aafrikas sündinud ema Jo Miller, kes läks mehest lahku, kui Sienna oli päris pisike, peab Londonis kuulsat Lee Stasbergi draamakooli.


Sienna sündis New Yorgis ja kasvas üles peamiselt Londonis, sõites aeg-ajalt Lõuna-Aafrikasse ema perekonnale külla. «Mind ümbritsesid erinevad kultuurid ja rahvused, mis oli fantastiline,» rõõmustab ta. «Mul oli hea, normaalne lapsepõlv.»

Sinna ja ta moedisainerist vanem õde Savannah puutusid tänu ema tööle pidevalt kokku teatriga. Siennale tundus näitlejaamet asjade loomuliku jätkuna. «18aastaselt olin mõnda aega modell, aga minust ei saanud asja — olin liiga lühike,» räägib ta.

Praegu ei ütleks Sienna enam modellitööst ära, kui selle eest hästi makstaks.

Näitlejatööde puhul pole raha nii oluline. Suvel mängis ta West Endi etenduses AS You Like It ega hoolinud sugugi sellest, et pidi üsna väikese sissetulekuga hakkama saama. «Lõin selles tükis kaasa, et hoida oma jalad maa peal,» ütleb ta. «Mu karjäär on ju alles algamas ja ma ei tunne end veel üldsegi kindlalt. Olen loomulikult põnevil ja ootan uusi töövõimalusi, kuid ma ei arva, et löön ilmtingimata läbi.»


Kui karjäär hoo sisse saab, ei välista Sienna, et mängib mõnes filmis veel kord ka Jude’iga. Algas ju nende suhe filmis Alfie. «Jude on kirjeldamatult andekas näitleja, väga mitmekülgne, ja temaga on hea töötada,» teab ta. «Meil pole mingeid kindlaid plaane, aga ühel päeval võib see juhtuda.»

Armastuse ekspert


Esialgu võime Sienna näitlejaannet imetleda filmis Casanova, milles ta kehastab kurikavalat Veneetsia kaunitari. «See on tugeva naise roll,» ütleb ta. «Nii noorele näitlejale nagu mina pakutakse enamasti ihaldusobjekti või peategelase tüdruksõbra rolle. Naljakas on see, et nüüd peavad kõik mind armastuse eksperdiks. Tegelikult olen ma täiesti lootusetu!»


Sienna teab, et Casanovad liiguvad ringi ka tänapäeval. «Reeglid ei ole eriti muutunud,» ütleb ta. «Moodne naine on sama reeturlik kui moodne mees, kuid ta varjab oma musti tegusid paremini. Tunnen naisi, kel on rohkem partnereid kui mu meessõpradel. Ma ei pea seda imetlusväärseks. Kuid inimestel on õigus elada oma elu nii, nagu nad õigeks peavad. Ja kui naised tahavad magada tuhandete meestega, siis palju õnne!»