Mängufilmis «Suvi» mangus Toots käendust, aga Tõnisson ei tahtnud paberitele alla kirjutada. Sarnase eraisiku käendusega läks alt legendaarse metallikuninganna Tiiu Silvese poeg Siivo Silves (37), kelle vastu on nüüd esitatud 1,3 miljoni kroonine hagi...

Eraisiku käendus on tänases Eestis ohtlik asi, sest järgmine päev võivad olla võlanõudjad käendaja ukse taga ja pöörata kellegi teise lolluse sinu isikliku vara vastu!
Silvese tiris kohtukulli ette OÜ Luunja Varad, kelle kätte sattus Siivo antud käendus. «Siivo firma oli võlgu firmale, kes oli omakorda võlgu Luunja Varale. Nii lõpuks ostis Luunja Vara ärimees Siivo käenduse üles,» vestab Luunja Vara juhatuse liige Mehis Jaagura, kes sooviks pigem anonüümsust. Mainitud firmat kohtus esindav advokaat Rene Varul (30), kes lubab selgitusi jagada alles siis, kui kohtuotsus tulnud.
Siivo isiklik vara sattus löögi alla, kui ta oli eraisikuna käendanud oma firma tegevust, mille käigus jäädi võlgu pinnasetööde eest. Sealt edasi on igal osapoolel oma versioon. Keegi ei soovi seda täpsemalt avalikkuse ees lahata, sest Siivo on salapärane isik ja tihti kimpus inimestega, kelle taust hämar ja teod ei kuulu korraliku kodaniku päevaplaani.