Ainuüksi õlivahetuseks külastab Sildmäe Helsingis asuvat autohooldustöökoda, kirjutab Kroonika. Vigastatud auto remont on aga uus mõõde.

"See on ennustamatu hind. Eksklusiivsetele autodele ei kehti tavahinnakirjad. Ainuüksi esistange raha eest võib osta korraliku pruugitud auto," nenditi ühest Tallinna autode üleslöömise töökojast.

"Siit väänatakse kirves. See on vähemalt 200 000- kroonine nali koos töörahaga. Kui keegi ütleb väiksema summa, siis valetab. Nüansid teevad selle kalliks," pakuti ühest eksklusiivsest autopoest.

"Kas vajate ainult esistanget või ka parkimissensoreid," küsiti Riias asuvast Maserati autodega kauplevast Modena Motorsist. Firma esindaja sõnul tuleb probleemi täpse ulatusega lähemalt tutvuda: "Kas kannatada sai ka parem esituli? Kui te ütlete auto VIN-koodi, saab hakata rääkima konkreetsetest hindadest."

VIN-kood on auto tunnus - nagu inimesel isikukood. Siis on kauplusel teada, kellega räägitakse. Arvestades, et Maserati Quatroporte esimene ostja oli värvika elulooga Pakistani prints Aga Khan IV, kellele eritellimusel valmistatud autost sai alguse kogu Quatroporte perekond, on selge, et kauplus üritab oma klienti suhtuda väärikalt ja lugupidavalt - juhuslikud inimesed ei sõida Maseratiga.

Sildmäele kuulub viiendasse põlvkonda kuuluv Quatroporte, mida esitleti esmakordselt 2003. aastal Frankfurdi autonäitusel. Autot viib edasi 4,2liitrine V8 mootor võimsusega 295 kW. Ligi kahetonnise sõiduki tippkiirus on 270 km/h, kiirendus 0-100 km/h on 5,6 sekundit. Ka kasutatuna ulatub auto hind 1 miljoni kroonini.

Ülemöödunud pühapäeval tagurdas 2,8promillises joobes Sildmäe oma Maseratiga otsa seisvatele sõiduautodele Volkswagen ja Audi ning - lahkus sündmuskohalt. Maserati peeti kinni Pärnu mnt 22 maja juures, kus Sildmäe oli oma autoga tagatipuks lõhkunud ka aia.