Reformierakonna murelaps Silver Meikar (34), kes mais tõmbas erakonna rahastamisskandaali, tunnistades, et ta on viinud partei kassasse teadmata päritolu raha, võttis skandaalikeerises aja maha – Meikar sõitis Birmasse hingerahu otsima.

«Lähen just praegu lennuki peale, mis suundub Yangoni,» ütles Silver läinud neljapäeval. Ta jääb sinna mõneks nädalaks, et Kagu-Aasia mägisel maal lõõgastuda ja mõtteid koondada.

Silverile läheb puhkus täie ette, sest pärast skandaalset avaldust on ta oma parteikaaslastelt kõvasti pihta saanud. Ka peaminister Andrus Ansip leidis ühtäkki, et Meikar ei ole usaldusväärne inimene ning tema motiivid rahastamisskandaalis pole usutavad. «Ma tunnen teda, aga ei tunne teda heast küljest,» teatas Ansip.

Presidentaalne vabariik Birma piirneb Bangladeshi, India, Hiina Rahvavabariigi, Laose ja Taiga ning India ookeaniga. See on eksootiline maa, nii oma budistlikult vaimsuselt kui ka kliimalt – kogu riik peale äärmise põhjaosa asub mussoonipiirkonnas. Suurem osa riigist on väga sademeterikas, kusjuures sajab peaaegu ainult suvel. Loodetavasti mitte just siis, kui seal tšillib Silver Meikar.