Ilves jagas sotsiaalmeedias hurmavat pilti, millele lisas pika teadaande oma suhte lõppemisest. "Pean omale siiski tunnistama, et praegune elutempo, kus püüan hakkama saada kireva muusiku eluga ning sealjuures veel armastada lapsi,... ei saa ma lubada omale kohtinguid, "oma aega", unistamist järjekordsest võimalikust armastusest,... ja mida kõike veel!"

Muusik selgitab, et kuigi teeb otsusega osalistele haiget, siis kõik on ikkagi parema eesmärgi nimel. "Tean, et teen sellega liiga. Jah, ma teen seda, et säästa meid hukatusest. Tahan EELKÕIGE nautida muusikuks ning armastavaks emaks olemist. Jah, see sai nüüd küll üleöö otsustatud ning matan elusast peast tugevad tunded ühe mehe vastu. Mitte, et lihtne oleks nõnda edasi elada nüüd, aga olen üksjagu kogenud, et aeg annab leevendust kõikidele haavadele."

Ilves loodab, et saab tulevikus Neitsoviga siiski sõbralikult läbi. "Küll aga loodan, et oleme Pauliga piisavalt tugevad, et suudame ka edaspidi lava jagada (kuigi hea meelega annaks õnneks küll mitte veel nii hirmsatele haavadele paranemise aega)! Muusika oli see, mis meid liitis, muusika tõi lootuse armastada, muusika jäägu meid hoidma sõpruses!"

Kuigi on levinud väited, et kogu suhe oli lihtsalt reklaamitrikk, siis muusik rõhutab, et oma tunnetega mingit kavalat trikki ta ei planeerinud. "Üldsus kindlasti võtab ikka oma arvamuse kogu asjast, mis on normaalne muidugi. Kõige lihtsam ja rumalam oleks kellelgil mõelda, et tegu oli mingisuguse trikiga. Las ta siis oli trikk. Või mis tahes kõigile teistele. Ja kui ma nüüd tegin vea oma otsuses, mille langetamisel domineeris mõistus, mitte süda, siis olen ma ise kõige suurem kannataja. (Teenin ära nüüd kohtumõistmise ning pettuvad need, kes lootsid, et leidsin omale viienda lapse isa)"