Poepidaja Apu Nahasapeemapetilon on olnud tegelaskuju sarjas alates 1990. aastast ning teda kehastab näitleja Hank Azaria, kes esitab teksti väga tugeva india aktsendiga.

Kondabolu ütles tookord, et tegelaskuju on probleemne, sest ta on määratletud tema ameti ning selle järgi, kui palju lapsi tal korraldatud abielust on ning et Apu oli üks ainsatest Kagu-Aasia esindajatest USA televisioonis ajal, mil tema üles kasvas ning teised lapsed imiteerisid tegelaskuju tema narrimiseks.

Viimane "Simpsonite" osa viitas neile süüdistustele, kui pereema Marge ja tütar Lisa kaudselt arutasid tegelaskujuga seotud vastuolu. Antud stseenis muudab Marge oma juttu nii, et see oleks poliitiliselt korrektsem, kuid tema tütar on sellele vastu. Marge küsib seepeale tütrelt, mida ta peaks siis tegema.

Lisa pöördub seejärel kaamera poole ja ütleb: "Seda on keeruline öelda. Miski, mis algas pikka aega tagasi, aastakümneid tagasi, millele aplodeeriti ja mis ei olnud solvav, on nüüd poliitiliselt ebakorrektne. Mida siis teha?" Selle järel viitab ta voodi kõrval olevale Apu fotole.

Kondabolu postitas pärast seda episoodi Twitterisse rea säutse, milles väljendas pettumust selle üle, kuidas sarja tootjad vastuolu käsitlesid. Ka paljud teised kritiseerisid sarja.

Hank Azaria, kes on mänginud Apu'd ja teisi tegelaskujusid sarjas ligi 30 aastat, ütles varem sel aastal, et tema jaoks on nii isiklikult kui ka professionaalselt murettekitav, et Apu pärast on kedagi halvasti koheldud.