Londoni politsei käib läbi uusi tõendid, mis peaksid tooma selgus, kas ajakirjanikud on kõmulugude saamiseks varastanud infot kuulsuste mobiilitelefonidest, kirjutab The Guardian.

Uued tõendid ja dokumendid andis võimudele üle tabloidleht ise, pärast seda, kui toimetuses viidi läbi suur sisejuurdlus selgitamaks, kas lehe tippjuhid soovitasid töötajatel häkkimisega tegeleda.

Juurdluse tulemusena vallandas leht äsja uudistetoimetuse asejuhi Ian Edmondsoni, kes kuulas pealt näitleja Sienna Milleri kõneposti.

Seni on tabloid väitnud, et telefonidesse häkkimisega tegeles kuningakoja korrespondent Clive Goodman, kes tungis aastatel 2005–2006 sisse printside Williami ja Harry mobiiltelefonidesse ning kuulas sõnumeid pealt terve aasta! Goodman mõisteti 2007. aastal neljaks kuuks vangi.

Eelmisel nädalal pidi skandaali tulemusena astuma tagasu peaminister David Cameroni kommunikatsioonijuht Andy Coulson. 2007. aastani lehes peatoimetajana töötanud Coulson sõnul ei teadnud ta Goodmani tegevusest midagi.

Eks-kolleegid pole aga kadedad kinnitama, et Coulson oli ise kurjajuur ja julgustas ajakirjanikke prominentide sõnumeid hankima. Lisakuks kuulanud Coulson mõnuledes sõnumeid ka ise pealt.

Sienna Milleri kõrval on ajalehe kohtusse on kaevanud näitleja Steve Coogan ja endised  jalgpallitähed  Andy Gray ja Paul Gascoigne. Senised hagid on lõppenud kohtuväliste kokkulepetega, mille järgi leht on maksnud kaebajatele suuri hüvitussummasid.