Möödunud reedel keelati “Kuuuurija” eetrisse minek Harju Maakohtu poolt, kuid otsus muudeti tänaseks ning vaatajateni jõudis šokeeriv lugu Eestis tegutsevatest pedofiilidest. Ohver pihtis Katrin Lustile, kuidas ta õiguskantsleri endise nõuniku Jaanus Konsaga viis aastat tagasi suhtlusvõrgustikus rate.ee tuttavaks sai.

Esialgu arvas toona 13-aastane poiss, et ta suhtleb tüdrukuga, kellel nimeks Helena. Noormees saatis talle näopilte, kehapilte ning seksuaalse alatooniga pilte. Seejärel said nad kokku, kuid poisi suureks imestuseks ei ootanud teda Helena, vaid täiskasvanud mees, kes viis Martini metsatukka ning palus end paljaks võtta, tegi pilte ning kasutas poissi seksuaalselt ära.

Avameelses intervjuus ei paljastanud aga ainult Konsa räpased saladused — ohver avaldas “Kuuurijale” terve pedofiilide võrgustiku, kuhu lisaks Konsale kuulusid ka Raul Hiob, Urmas Kaus ja veel kaks vanemat härrasmeest, kes tänase päevani jultunult ja vabalt sotsiaalmeedias veel tegutsevad.

Katrin Lust võttis suve hakul südame asjaks uurida 19-aastase noormehe väiteid, kus ta süüdistas kooliõpetajat Urmas Kausi tema seksuaalses ärakasutamises. Nimelt oli, tol ajal vaid 14 aastase poisiga, ühendust võtnud süüdimõistetud pedofiil Kaido Vesmes. Vesmes lubas poisile 50 eurot, kui ta õpetaja Urmas Kausi juurde saunapeole läheb. Seal aga olevat alaealisele poisile pakutud alkoholi ning ta väidab, et teda uimastati. Järgmine mälupilt, mida noormees mäletab oli seksuaalne vahekord saunapeo võõrustaja õpetaja Urmas Kausiga.

40 aastat õpetaja ametit pidanud ja hetkel Nõmme Põhikoolis tegutsev Urmas Kaus väidab, et tegelikult sai nende tutvus alguse kui noormees oli 16 aastane ja ta käis tema juures kooli sisseastumispabereid vormistamas ja parasjagu juhtus olema saunapidu. Vahekorda pole Kaus enda sõnul ohvriga astunud, kuid noormehe jutule annavad kaalu ka Kausi naabrid, kelle hinnangul on õpetaja juures viimase viia aasta jooksul läbi käinud oma sadakond poissi, neist paljud alaealised.

Õpetaja Urmas Kausi palvel avaldas “Kuuurija” tema vastulause täismahus:

Vaata saadet uuesti: