2017. aasta alguses kohtus Sture kolleegi sõbra Edgar Liivamägiga, kes hakkas ühel hetkel naisele kingitusi saatma, kuigi kõik talle tagasi saadeti: "Kuna ta pidevalt helistas ja sõnumineeris mulle ning ei lõpetanud minu tüütamist, mainisin üsna konkreetselt mitme telefonikõne peale, mida ma vastu ei võtnud, et see, mida teed on ahistamine juba ning seaduse järgi võin pöörduda ka politseisse," vahendab muusikaportaal Sky.

Naise konkreetsest tõrjumisest ei olnud kasu ja Liivamägi jälgis pidevalt, mida ta teeb ja kus ta on, mis viis saatejuhi nii kaugele, et ta isiku suisa blokeeris.

Pärast mõnda aega kestnud vaikust, asendusid kõned ja kirjad anonüümsete omadega, mille sisu oli ähvardav ning räige ja anonüümseid vihjeid Aili Sture kohta hakkasid saama ka erinevad Eesti väljaanded. Ühe sellise vihje avalikustamine viis veebilehe Elu24 isegi pressinõukokku, sest väite tõesust ei olnud kontrollitud.

Saatejuht hakkas talle saadetud materjale koguma ja kevadel pöörduti politseisse, kus leiti lisaks olemasolevale üllatavalt rohkem asitõendeid: "Enne jõule, kui ma läksin (prokuratuuri) materjalidega tutvuma ning nägin kõiki kirju, vihjeid ja tekste, mida ta kirjutanud oli – olin täiesti šokis."

Nüüdseks on Edgar Liivamägi oma süüd tunnistanud ja teda ootab ees kohus, kuid see ei korva meeletut närvikulu ja mainekadu: "Oli õhtuid kui kartsin kojugi minna või kodunt tööle."