Prints Charles ja Diana abiellusid aastal 1981 Püha Pauli katedraalis ning suursündmust jälgid toona üle 750 miljoni inimese, kel polnud õrna aimugi, et sõlmitav liit on juba eos hukule määratud.

Rahva silmis elas Diana unelmate elu ja naisest sai imekiirelt rahvuslik aare. Paraku oli tema imekauni naeratuse taga peidus depressioon ja söömishäired, kirjutab Daily Star.

Diana surmast möödub tänavu 20 aastat ja selle eel on avalikkuse ette tulemas mitmeid südantlõhestavaid detaile selle kohta, kuidas kuninglik abielu 1996. aastal lahutuseni jõudis. Varem avaldamata lindituses räägib printsess nukralt: "Olin nii sügavas depressioonis, üritasin žiletiteraga endal veene läbi lõigata."

Traagiline tsitaat pärinevat aastast 1991, mil Diana räääkis avameelselt oma biograafi Andrew Mortoniga. Nüüd on Morton andnud intervjuude käigus tehtud lindistused ka pressi käsutusse, et paljastada, kui õnnetu Charlesi ja Diana abielu tegelikult oli.

"Sel päeval olin suures ootusärevuses. Rahva toetus tegi mind rõõmsaks, kuid ma ei usu, et olin õnnelik," meenutas printsess oma pulmapäeva. "Olin lihtsalt veendunud, et olen maailma kõige õnnelikum tüdruk. Arvasin, et ta hoolitseb mu eest. Paistab, et see eeldus oli vale!"