"Jooditabletid on meil kindlasti kogu aeg kapis. Juhuks, kui Sosnovõi Bori tuumaelektrijaam õhku lendab!" kirjeldab pressiesindaja Arja Korhonen Soome saatkonna valmistumist sajandivahetuseks.

"Varugeneraator on saatkonnal samuti," viitab ta Eesti elektrisüsteemi seotusele Venemaa energiamajandusega. "Ja igaks juhuks tikud ka." Soome saatkond soovitab aastavahetuseks varuda veel joogi- ning majapidamisvett, osta kauasäilivaid toiduaineid ja konserve. Mõistlik oleks tagavaraks hankida ka patareisid, küünlaid, puid ja kuivpiiritustablette. Koduapteeki peaks täiendama jooditablettidega, et leevendada võimaliku kiirituse tagajärgi. Tark oleks auto bensiinipaak täis panna.

USA võimud soovitavad oma kodanikel aastavahetusel Eestis viibimise ajaks samuti varuda ravimeid, toitu, vett, taskulampe, patareisid, tekke. Eriti hoiatab saatkond Eestisse tuleku eest neid ameeriklasi, kes võivad vajada haiglaravi. Siinsetel haiglatel polevat USA andmeil elektrikatkestuse puhuks varuvooluallikaid. Eesti võimud kinnitavad, et aastatuhande arvutiviga ei ohusta elutähtsaid struktuure ning paanikaks pole põhjust.