«Nad on meile võlgu, soovime nende pankroti algatamist,» ütleb Urmas Sõõrumaa (47). Hiljuti kuulas Harju Maakohus ära suurärimehe firma taotluse kuulutada välja pankrot AAB VIP Kinnisvarale, mis kuulus varem Urmase tuttavale Gunnar Koolile.

Urmas Sõõrumaa ettevõte U.S. Invest AS kandis mainitud AAB VIP Kinnisvarale üle 10 miljonit krooni, et omandada omakorda firma Versus Invest sajaprotsendiline osalus. Hugo Bossi ja Joopi brändidega kaubelnud Versus Investi osaluse müük jäi aga vormistamata ja nüüd küsib Sõõrumaa raha tagasi!
Praegu on AAB VIP Kinnisvara OÜ omanik Hannes Kool (40), selle eelmise osaniku Gunnar Kooli (43) vend. Vennad Koolid viitasid kirjas kohtule, et on sõlmitud mingeid suulisi kokkuleppeid ja seega nagu oleks milleski kokku lepitud, mida teine osapool ei taha mäletada.
«Tegemist ei ole kindlasti mingi suulise laenulepinguga,» sõnab aga U.S. Investi esindav vandeadvokaat Arne Ots. «See, et küsitavast summast 7 miljonit krooni on kuhugi edasi kantud, ei muuda kohustust ka see raha võlausaldajale tagasi maksta.»
Kuigi veel 2007. aastal oli Versus Invest edukas ettevõte, mis teenis 61,7miljonilise müügitulu juures 2,7 miljonit krooni kasumit, ei ole Sõõrumaa osalusest enam huvitatud, sest firma on pankrotis.
Ettevõtte ajas raskustesse ahel probleeme. Kaup ei läinud müügiks nii hästi kui eeldati, mis tõi omakorda kaasa allahindluse - kohati maksis kaup poole sisseostuhinnast, mistõttu tootsid poed pidevalt kahjumit.
Gunnar Kool on ärimees, kelle nimi on kuluaarides vilksatanud ja vahel koos Sõõrumaaga. Kunagi näpsas Gunnar 45 miljoni krooniga Keila-Joa mõisa otse Sõõrumaa nina alt ära, kuid ei ilmunud välja tehingut vormistama... Hiljem on Kool üritanud rõivaäri kõrvalt ka Valgevenes kütuse tootmist arendada.