Suurärimees Urmas Sõõrumaa (47), kelle äridel Ukrainas ei lähe väidetavalt just kõige libedamini, teab, et suurte rahapaigutuste asemel töötab just praegu pigem nutt ja tahe tööd murda!

Mees ise lükkab kuuldused oma kaotustest Ukrainas ümber. «Ma ei ole veel Ukraina turul massiivseid tehinguid teinud, seega ei saa ka kaotada,» vestab Urmas. «Kuid mulle näib üha enam, et välisturgudele tuleb minna väikeste rahaliste panustega, kuid rohkelt investeerida nupukust ja töökust.»
Hoopis suuremad summad seisavad Sõõrumaal aga Rotermanni kvartali kinnisvaras ja teenivad kerget miinust - kuigi projektil on jumet ja jagub ka tunnustust. Tallinna Ettevõtlusameti konkursil märgiti Rotermann Eesti OÜ ära parimana kategoorias «Tallinna turismitegu 2009». 
«Teeme kõvasti tööd, et veel püsida,» räägib Rotermann Eesti OÜ juhataja Mart Saa (38). Samas on Saa täheldanud, et rasked ajad on muutnud inimesed vaenulikumaks: «Selle asemel, et koos lahendusi leida, levib arvamus, et kõige paha taga on kinnisvaraarendajad ja üürileandjad ning varem sõlmitud üürilepingud ei peagi enam täna kehtima!»