James Gandolfini ja Edie Falco, kes mängisid 1999-2007 vändatud seriaalis maffiaboss Tony Sopranot ja tema naist Carmelat, vaatavad maalil profiilis teineteisele otsa nagu Urbino hertsog ja hertsoginna Piero della Francesca originaalil, mille ta maalis umbes aastatel 1465-1470, vahendab Reuters.

Pildi maalis „Sopranode” kõrvalosatäitja Federico Castelluccio, kes mängis seriaalis itaallasest löömameest Furio Giuntat, kellel oli armulugu Carmelaga. Idee sai ta reisil Firenzesse, kus nägi della Francesca tööd Uffizi galeriis.

„Nad vaatavad küll teineteist, aga samas oleksid nagu kilomeetri kaugusel ja vaatavad teineteisest mööda. Idee tuli seriaali neljandast hooajast, kui nad lahku läksid,” ütles Castelluccio.

Castelluccio müüs maali hiljuti Toronto naftafirma juhile, Robert Salnale 175 000 dollari eest.

Juunis müüs Gandolfini oma „Sopranodes” kasutatud kostüümid 25 osas, saades kokku 187 750 dollarit, mille annetas heategevuseks.

Pilt on maalitud õlivärvidega paplipuule ning sellel on renessansiaegse raami koopia. Taustaks on sama sinine taevas ja mäed, mis annavad della Francesca maalile suurepärase sügavuse.