Ärimees GIOVANNI SPOSATOt tabab üks hoop teise järel. Järjekordne sitsiillasele nahatäiega lõppenud lugu on taas seotud tema ekskallimaga.

Läinud reede varahommikul istus Sposato (30) Tallinna Kesklinna Politseijaoskonnas ja kirjutas avaldust — et seejärel minestada.
Osakonna pressiesindaja Kaia Kalliver resümeerib: «Oma avalduses väidab härra Sposato, et klubis Hollywood tekkis tal tüli Kati Veermega (Sposato blond ekskallim — toim), kellele olevat arusaamatuste lahendamise käigus appi tulnud kaks väidetavalt Moskva maffiaga seotud erariides meest, kellest üks lõi Sposatot näopiirkonda. Eelkõige on avalduses välja toodud pretensioonid Kati Veerme (18) suhtes, kelle tõttu olevat teda vigastatud, kuid ka ööklubi Hollywood turvameeste suhtes, kes selle asemel, et talle appi tulla, viskasid ta ööklubist välja.»

Giovanni minestas
«Kesklinna Politseijaoskonnas rääkis Sposato politseiametnikega kõrgendatud häälel, nõudis koheselt oma kodanikuõiguste täitmist ning minestas pärast avalduse kirjutamist,» jätkab Kaia Kalliver. «Kiirabi kannatanul meelemärkuse kaotust ei tuvastanud. Näopiirkonda tekitatud vigastuste kontrollimiseks toimetati kannatanu traumapunkti.»
Avalduses toodud väidete kontrollimiseks alustati kriminaalkoodeksi paragrahvi 195, huligaansuse tunnustel kriminaalmenetlust.

Mis siis ikkagi juhtus?
Mängus on naised ja pisut raha. Sposato, kelle Mustamäe haigla patsiendikaardil on kirjas, et mees siiski viibis 40 minutit teadvuseta, peab end ohvriks ning kavatseb nüüd asjaga kohtuni välja minna.
«Pöördusin mõni aeg tagasi kohtusse tsiviilhagiga, kus soovin tagasi Kati Veermele kingitud teemantkihlasõrmust, mis maksis 36 000 krooni, ja seda 30 000 krooni, mida tema vanemad palusid veebruaris, kui mina vahi all olin, meie pulmade ettevalmistamiseks,» seletab Sposato, kes enda sõnul spondeeris tüdrukut koosolemise päevil ka igapäevase 500kroonise taskurahaga. Kuid mitte seda raha ei taha Sposato tagasi, vaid eelkõige kihlasõrmust, mille puhul pole raha oluline — asi on põhimõttes.
«Intsident Hollywoodis saigi alguse sellest, et läksin Katiga sellest kõigest rääkima. Enne olin saanud ähvarduskõne, kus mulle anti mõista, et Kati on nüüd maffia kaitse all ja kui ma oma avaldust tagasi ei võta, läheb mul halvasti.»

Sposato jutt tsiviilhagist on mäda, sest ei Tallinna Linnakohtu ega ka Harju Maakohtu tsiviilkantseleist sitsiillase väidetavat hagi sisseandmist ei kinnitata. «Kui ta pole seda just eile või täna esitanud, sest siis ei ole see meie andmebaasi veel üles seatud,» öeldi Harju Maakohtu tsiviilkantseleist läinud reedel.

Lööjaks Kati sõber?
Sposato sõnul oleks see loogikavastane, kui ta läinuks Katit lihtsalt ähvardama, tal endal oli ju äsja kohtuasi kaelas ning avalikkuse pilk peal. «Kuna Kati ei soovinud minuga seal rääkida, lahkusin ta juurest, mille peale ümbritses mind ühtäkki mitu meest. Üks neist, nagu teadsin, oli Kati Veerme uus vene rahvusest poiss-sõber,» kirjeldab juhtunut Sposato. «Kuna Kati kiitis kõrvalt, et pange talle, see tähendab mulle ära, alustas tema sõber tõuklemist, mina tõukasin vastu, kuni mind tabas üks ja seejärel kõrvalt teine löök. Järgmisel hetkel olin juba turvamehe haardes ja ukse taga.»
Sposato kiidab korrektselt tegutsenud politseid ja näitab veel kord Mustamäe haigla patsiendilehte, milles soovitatakse löögist saadud vigastuste raviks operatsiooni. Samas seisab lehel, et Sposato «ei taha praegu haiglasse jääda».  Millised on vigastused, et Sposato vajab lausa operatsiooni, ei õnnestunud täpselt välja selgitada. Itaallasega Mustamäe haiglas tegelnud arste, Anne Perlit ning näo- ja lõualuukirurgi Hamor Kaha ei õnnestunud enne numbri trükkiminekut tabada.

«Sposato tuli mind seal lihtsalt sõimama, kui halb ma olen,» kummutab Kati Veerme Sposato jutu kihlasõrmusest ja kadunud rahast. «Ta tunneb end õnnelikuna, kui suudab mind endast välja ajada.» Kati Veerme ütleb, et tema ei näinud löömingut, kuigi kinnitab, et tema sõber tuli Sposatot ära ajama. «Selle peale läks Sposato närvi ja hakkas tema poole kärkima, et noh, tule löö, tule löö mind, ja peksis end ise rusikatega rindu,» räägib Kati. «Põsk oli tal juba siis paistes ja tema sõbranna, üks blondiin, keda isegi tunnen, ütles mulle, et Sposato sai selle paiste juba poksiringis, kus ta käib.»

Giovanni läheb kohtusse
Mingist tsiviilhagist ning Sposato nõudest tema ja tema pere vastu pole Veerme kuulnudki. Kihlasõrmuse osas ütleb neiu, et tal ei ole veel olnud lihtsalt mahti seda tagastada. Pealegi nõudvat Sposato seda tagasi vahelduva eduga, öeldes siis jälle, et jätku neiu see endale. «Ma ei tohi seda ainult maha müüa,» kõlab Kati Veerme versioon Sposato nõudmistest.

Milline on lahendus? Kati sõnul seda ilmselt polegi. Nemad Sposatoga polevat kokku loodud, aga viimane ei saavat sellest kuidagi aru. «Ja mul on väga kahju, et ta sellest aru ei saa. Kardan kõige rohkem seda, et ta ei hakkagi sellest aru saama,» arutleb Kati.
Sposato lubab aga oma väidetavale tsiviilhagile lisada nüüd ka kriminaalhagi: «Siis saan tõestust, kas Eesti riik ka mind kaitseb, et me elame demokraatlikus riigis!»