Galetin kinnitab Kroonikale, et ta ei ole endale tõbe külge pookinud, vaid tal ongi haigus, mistõttu on ta sõjaväest pääsenud.

Fotograaf on kursis ka sellega, et osa kutsealuseid toob arstlikus komisjonis ettekäändeks oma seksuaalsed eelistused. Muide, Galetinil on isegi mitu sõpra, kes on Eestist lausa põgenenud, et sõjaväest pääseda.

"Nad peaksid kaitseväes midagi muutma, et noored tahaksid minna. Sest need jutud, mis selle ümber on - noored lihtsalt hirmutatakse ära," jutustab Galetin.

Ta leiab, et ega sõjavägi ei tee poisist meest. "Kui sa arvad, et sa magad, automaat süles, granaat voodi all, siis sa oled mees - see on vale arusaam," selgitab noormees oma tõekspidamisi.

Galetini sõnul tulevad kutsealuste hirmud sellest, et sõjaväes on palju mehi koos. "Võibolla antakse peksa neile, kes ei ole väga sportlikud ja nad kardavad jääda mökuks."

Indrek nimetab aga esimese põhjusena, miks ta ei taha sõjaväkke minna, oma töö. Indreku karjäär algas 16aastaselt, ja sõjavägi keeraks selle nüüd pea peale.

Galetin kinnitab, et ei toonud pääsemiseks ettekäändeks homoseksuaalsust: "Ei, kindlasti mitte, olen heteroseksuaal."