George Michaeli surm kujunes äkitselt üheks suureks müsteeriumiks, sest isegi lahkamine ei suutnud välja selgitada muusiku ootamatu lahkumise põhjust ning politsei hoiatas mehe lähikondlasi, et surnukeha loovutamiseni võib kuluda nädalaid.

Väljaande The Sun allikate sõnul on ootamine tekitanud muusiku leinavale perele tohutult valu ja pingeid ning murest murtud Kyriacos Panayiotou polevat pärast oma poja surma suutnud kordagi kodust lahkuda.

"See on nende kõigi jaoks väga raske, isegi talumatu. See on tema isa jaoks tõeline šokk ja õudus. Ta ootas õnnelikku vanaduspõlve ja nüüd on tal vaid lein," sõnas Kreekast pärit raadiohääl Vasilis Panayi. "Ta tahab matuseid pidada, kuid politsei otsib veel juhtlõngasid ja keeldub surnukeha loovutamast."

Pere lähedane sõber Demetri Louca seletas, et George Michaeli surnukeha asub jätkuvalt Oxfordshire'is asuvas surnukuuris: "Tema keha on seal nii kaua, kuni tema surmapõhjus on selge ning väidetavalt on nad peagi valmis. Nad plaanivad ülempreestriga matuseid ja kuupäev avaldatakse peagi."

Kui kõik läheb plaani kohaselt, saab pere oma poja matta juba märtsis ehk kolm kuud pärast tema surma.