Stallone väidab, et finantsnõustaja andis talle viletsat nõu. Too soovitanud tal Planet Hollywoodi aktsiatest mitte loobuda, kuigi söögiasutusteketi aktsia hind pidevalt langes ning firma läks lõpuks pankrotti, kirjutab E-Online.

Stallone süüdistab Los Angelese ülemkohtule esitatud hagis Kenneth Starri (mitte Monica Lewinsky skandaali-aegne prokurör) ametialases hoolimatuses, sest too soovitas näitlejal mitte loobuda 3,9 miljonist Planet Hollywoodi aktsiast, kuigi teadis, et firma tulevik on kahtlane. 55-aastane näitleja kaotas Planet Hollywoodiga 10 miljonit dollarit.

Kohtule esitatud paberitest nähtub, et Starr olid teadlik Planet Hollywoodi tegelikust seisundist, sest oli lähedastes suhetes firma nõukogu esimehe Keith Barishiga, kelle esindaja ta ühtlasi oli.

Planet Hollywoodi esialgne edu põhines selle staaridest investoritel: Stallone’il ja Bruce Willisel ning Arnold Schwarzeneggeril, kes ilmusid isiklikult kohale iga kord, kui mõni keti uus restoran avati. Kui kett 1996. aastal börsile läks, kerkis aktsia kõigi aegade kõrgeima tasemeni, 28,50 dollarini. “Rocky” ja “Rambo” näitleja portfelli väärtus oli 111 miljonit dollarit.

Kohtu paberitest nähtub, et Barish veenis Stallone´i Starri 1997. aastal tööle palkama. See oli aasta, mil Planet Hollywood hakkas agressiivse laienemisstrateegia ning kesise köögi tõttu raha kaotama ja aktsia hind kukkus 16 dollarile.

Stallone väidab, et küsis Starrilt korduvalt, kas ta ei peaks aktsiaid maha müüma. Aktsia väärtus oli tollel ajal 60-80 miljonit dollarit. Ta sai soovituseks seda mitte teha, kuna “see saadaks turule väära sõnumi”.

1999. aastal esitas firma pankrotiavalduse ning 2000. aastal, mil aktsia ei olnud enam peaaegu midagi väärt, müüs Stallone oma osaluse 295.256,74 dollari eest.

Lisaks Planet Hollywoodiga kaotatud 10 miljonile nõuab näitleja Starrilt veel seitset miljonit, sest too ei järginud väidetavalt näitleja investeerimisplaane. Väidetavalt olevat näitleja teinud finantsjuhile korralduse investeerida võimalikult konservatiivselt, mida too aga ei teinud. Stallone vallandas Starri 2001. aastal.