«Musklis, mehiselt karvased päevitunud jalad olid kenasti nähtaval ning siiralt naeratavad silmad ja suu...,» meenutab laulja Ithaka Maria hetke, mil ta esimest korda mõtles, et mees võib olla tema jaoks erutav…

Esimest korda ajaloos läksid Kroonika aasta-auhinnad ühte «perre»! «Jah, ise ka itsitasime, et saame vähemalt käest kinni oma sõpruskonnas norimisele vastu panna,» naerab aasta seksikaim naine Ithaka Maria Rahula (31). Tiitliga mees tema kõrval on vana bändikaaslane ja peresõber Stig Rästa (30).

Tõlkige lahti, millisest suhtest rääkis teie bändi Slobodan River esimene hitt «I’m only your true-blue guide»?

Stig: Kuna selle laulu sõnad on kirjutanud Ithaka, siis tema teab täpsemalt, millest see laul räägib.

Ithaka Maria: Lugu sündis nii, et Stig tõi mulle väga erutava ja inspireeriva rifi ning minu viis ja sõnad tulid sellele täiesti ühe hooga. Laul räägib romantilisest tingimusteta armastusest – kiire tõlge oleks selline: sa võid minuga mängida, mu eest end peita või alusta kas või kaklust, ma ei kao kuskile – olen su true-blue guide.

Lasnamäe poiss ja Nõmme tüdruk… Millal, kus esimest korda nägite, mis pilguga teineteist takseerisite?

S.: Esimest korda nägime tõenäoliselt mingil ühisel koosviibimisel või sünnipäeval. Vaatasin, et väga ilus tüdruk.

I.M.: Stig oli minu jaoks pikka aega me hea sõbra Silveri vend – väike vaikne poiss. Esimest korda panin teda reaalselt tähele ühel vana-aastaõhtul, kui pidasime oma seltskonnaga stiilipidu. Mulle alati meeldib, kui inimesed on osavõtlikud ja aktiivsed, löövad kaasa ning Stig oma sõpradega oli eriti ägedalt lahendanud 80ndate kostüümi teema. Siis märkasin ka, et too seltskond ei ole enam ainult kutsikanägudega poisikesed ja mõni neist on minust koguni pikemaks kasvanud.

{poolik}

Millist osa mängis seksapiili klapp Slobodan Riveriks kokku saamises ja jäämises?

S.: Slobodan River oli minu esimene korralik bänd, seksapiili klapp ei tulnud pähegi. Pigem mõtlesin ikka laulude peale, mida me koos loome.

I.M.: «True-Blue Guide», «What a Day», «We’ll Never Say Good-bye» jt – kõik need lood on kerge, mõni ka raskema erootilise alatooniga. Ja kuna üks bänd eksisteerib tänu loomingule, siis järelikult mängis seksapiil bändi juures väga olulist rolli.

Mille poolest tunnete, et erinete keskmisest eesti mehest /naisest?

S.: Ausalt öeldes ma ei tunne, et erineksin keskmisest eesti mehest ega ka naisest.

I.M.: Kõik inimesed on erakordsed! Ma pärinen väga huvitavast perekonnast ja alustasin iseseisvat elu jube varakult. See on kujundanud ja vorminud nii mu karakterit kui ka käekäiku. Tänu sellele olen ma ehk tavalisest enam saanud olla oma aja peremees ja elada iseenda reeglite järgi. Omaduste loetelu, mis niinimetatud standardite suhtes võib-olla natuke nihkes on, tuleks päris pikk.

Kui tihe majasõber on Stig olnud Rahulate pereelus?

I.M.: No ikka on. Kuigi viimasel ajal oleme abikaasa Tomiga rohkem vist isegi Stigi ja tema maailma seksikaima naise Kätlini juures mõnusaid õhtuid veetnud.

Milles on Tomi ja Stig sarnast mehetüüpi, ja mis on vastandlikku?

I.M.: Mõlemad naudivad puhkust, mis on puhkus, kus ei pea mitte midagi tegema… Ei noh seda ka, aga… Mulle meeldivad head poisid ja seda nad mõlemad on – hoolitsevad, hingelised, loomingulised. Mõlemad on jube rahulikud, kannatlikud ja hästi tšillid tegelased. Stig on vist flegmaatilisem. Tomi orienteerub erksamini ja on ka enam spordist huvitatud.

Muide, miks Stig juba Slobodanis mikrofoni ette ei jõudnud?

S.: Slobodanis oli meil ju laulja olemas ja kaks backi-lauljat ka. Lisaks oli mul tükk tegemist kitarrimängimisega.

Kui suupäraselt mahub sõna «seksikas» teie igapäeva kõnepruuki? Või millist sõna te kasutate, kui kiidate-kirjeldate teile laval/ekraanil mõjunud meest/naist?

I.M.: Ma pole seda mõistet eriti kasutanud ja osavamalt oskaksin jagada, kes ja mille poolest on minu jaoks atraktiivne, sümpaatne või magneetiline.

S.: Mina ei kasuta seda sõna peaaegu üldse. Ma ütlen igavalt – «Väga ilus!».

Kui vanalt ja kelle-millega seoses selle sõna avastasite?

I.M.: Võimalik, et üsna noore tüdrukuna, 9-10 või midagi. Mitu suve järjest olid Nõmmel naabermaja peal ehitajad. Atraktiivsed, tol ajal meist plikadest muidugi oluliselt vanemad tüübid, kes puhkepausidel meile «harivaid» ajakirju tutvustasid. Kõige kenam neist vestles minuga sageli ja me mängisime vahel sulgpalli. Kord oli hästi palav ilus suvine ilm. Mu mängukaaslasel olid jalas lühikesed punased spordipüksid. Musklis, mehiselt karvased päevitunud jalad olid kenasti nähtaval ning siiralt naeratavad silmad ja suu... Miskipärast jäi see pilt mulle eredalt mällu. Arvan, et siis mõtlesingi esimest korda, et see võiks olla minu jaoks erutav. Kusjuures mulle meeldib tänaseni väga sulgpalli mängida.

Esimene tähtpersoon, kellesse olite plikast/poisist peast armunud?

S.: Minu toa seinal oli Vanessa Paradise’i plakat. Ei ole saladus, et ta on aastaid elanud koos Johnny Deppiga.

I.M.: Pole olnud juhust olla armunud niisugustesse ikoonidesse. Armastusest rääkides – siis käib see mul ikka luust ja lihast, lähedal olevate inimestega.

Küll aga meeldis mulle tohutult Indecent Obsessioni laul «Kiss Me» ja muidugi tolle bändi solist. Olin kindel, et võtan endale niisugust tüüpi mehe.

Milline oli välimuse vallas teile tehtud esimene kompliment?

S.: Äkki on midagi öeldud silmade kohta? Aga võib-olla ma valetan, tahtsin lihtsalt midagi vastata.

I.M.: «Tahaksin sulle musi anda,» ütles mulle kunagi Karjalas üks ingeri poiss. Võtsin seda komplimendina. Vastasin, et ei saa, mille peale tema küsis: aga kõrva peale?

Millal tabasite ära, saite eneseteadlikuks, et mõjute ligitõmbavalt?

S.: Ma ei ole seda siiani tabanud. Ehk nüüd, pärast sellise uhke tiitli saamist midagi muutub.

I.M.: Ma ei tea. Mul oli väiksena tüdrukutega ses suhtes eriarvamusi. Nemad kinnitasid mulle, et kui sind patsist sikutada tahetakse ja taga aetakse, siis sa meeldid poistele, aga mina tundsin vastupidi. Kusjuures siiani arvan, et lugupidamisest saab alguse vastastikune tõmme. Võib olla absoluutselt vaba, pöörane ja lõbus, kuid mingi sisemine poiss või tüdruk peab siiski tunnetama takti, kuidas pakkuda vastastikku üks-ühele rõõmu ja seiklusi nii, et säiliks teineteise suhtes austus. Muidugi ma nüüd tean, et see oli tol ajal siiski tähelepanu otsimise ilming, aga veidi teisel moel, kui mulle meeldiks.

«Ka rikkad nutavad» ehk siis – reetke mõni hetk, mil olete teie end (peeglist) rahulolematult, õnnetult vaadanud, enesekindluse kaotanud?

S.: Igal hommikul, kui vannitoas tuli põlema läheb, ehmatan end peeglist vaadates.

I.M.: Ahh…

Mis toimib paremini, kas jahe arro-gants või silmavaatest särav naeratus?

S.: Ikka silmavaatest särav naeratus.

I.M.: Jah, see naeratuse variant ikka. Huvi äratavad inimesed, kes ka minuga avalalt suhtlevad. Arrogants mõjub, nagu sa ütlesidki, «jahedalt», ma olen liiga tundlik selleks. Pealegi on mul igasuguse külmuse suhtes allergia.

Mõni üle aegade ekstraklassist erootiliselt mõjus-andekas muusika- videoklipp ja filmistseen?

S.: Chris Isaaki «Wicked Game».

I.M.: Isaaki «Baby Did a Bad bad Thing’is» on seda minu jaoks isegi rohkem ja muidugi Madonna «Erotica». Red Hot Chilli Peppersi «Around The World»… Midagi seal on.

Kui teie kokku panna oleks Eesti dream-bänd meie kõige atraktiivsematest, seksapiilsematest muusikutest-artistidest, siis kes sinna kuuluksid?

I.M.: Mul on vedanud, et mind saadabki livedel niisugune bänd: trummidel Silver Ulvik, kellel on väga hea löök – superartist! Koos bassiga – Kaarel Liiv – panevad nad mu keha ja puusad tööle. Olen alati mõelnud, et pillimees on õige siis, kui ta nagu armatsekski oma instrumendiga. Klahvpillid – Rene Puura. Tema kõrval ei tohi üldse siivutuid mõtteid mõelda, ta arvab need kohe ära ja ütleb kõva häälega välja. Karl Kanter paneb oma kidraga kõik paika ning Dagmar Oja on üks võluvamaid ja naiselikumaid bäkkareid üldse. Sünergia avaldab kahtlemata mõju. Näeme seda publiku erilise helgiga pilkudest ja õhetavatest nägudest.

Keda Eesti näitlejatest valiksite filmi vägevalt mõjuvat paari mängima?

S.: Naisosa saaks kas Ülle Lichtfeldt või Merle Palmiste ja meesosa saaks ilmselt Mikk Mikiver

I.M.: Sobib. Mees võiks olla ka Üllar Saaremäe.

Keda nimetate veenvaks näiteks, et ka raha ja võim teevad seksikaks?

S.: Donald Trump.

I.M.: Richard Branson.

Teie silma jaoks kõige ligitõmbavamalt mõjuvad detailid mehe/naise välimuses? Ja vastupidi – hoobilt eemale tõukavad kehamärgid?

S.: Mina märkan naise puhul kohe tervikut ja alles seejärel, kui tekib huvi, hakkan detaile otsima.

I.M.: Märkan esimesena rühti. See olgu loomulik ja sirge. Kui kehahoiak on kuidagi jõuetu või äravajunud, viitab see minu silmis nõrkusele, siit edasi mõtlen kohe vastupidavusele ja tervisele üldse.

Millist seksuaalkasvatuslikku nõu saite ja võtsite kuulda oma vanematelt? Või tõrjusite selle: Papa, don’t preach!

S.: Mul on vanem vend. Kõik vajaliku kuulsin tema käest.

Mida õpetlikku ütlete oma kogemusest tänastele verinoortele – kas tundsite teiegi kaaslaste survet: süütus oli midagi, millest tuli kiiresti lahti saada, või soovitate vanamoeliselt seda õiget oodata?

I.M.: Muidugi tuleb ÕIGET oodata – õiget inimest, kellega soovitakse vastastikku teineteist õnnelikuks teha, kellega koos soovitakse kogeda ja õppida armastama, kellega energia ja huvid klapivad. Mulle meeldib mõelda, et üle ühe partneri elus on juba palju ja palju partnereid pole vaja. Soovitan hoolega mõelda, keda usaldate ja kellega end jagate. Mõistagi tuleb ära oodata õige aeg.

Olete mõlemad kolmekümnesed. Evergreen Eve Kivi on kiitnud, et alles pärast kolmekümnendat eluaastat algab täisvereline seks-elu. Kas omadest kogemustest kiidate sellele mõttele kaasa?

S.: Jah.

Või vastupidi – raske on veel seksis millestki üllatuda?

S.: Ei.

Klassikaline küsimus: kelle kehas oleks teile põnev paar päeva prooviks veeta?

S.: Mõne linnu või looma kehas.