Lavastuses satub harilikult Tallinna Teletornis elav Eti ühel öösel tundmatule planeedile. Seal on aga kõik teisiti kui Maal, nii loodus, lõhnad, hääled kui ka kohalikud elanikud.

Inspiratsiooni pakkus idamaine muusika

Rästa on õnnelik, et muusika loomisel anti talle vabad käed ning võimalus teha täpselt seda, mida ta ise soovis. Kõige rohkem inspiratsiooni pakkus maailma muusika.

"Lisaks müstilisele, nii-öelda uue maailma aura loomisele, kasutan päris palju idamaist ja just Aasiast pärit muusikalisi nüansse," kirjeldas muusik loomeprotsessi. Kui alguses mõtles helilooja täielikult kasutada arvutitel loodud, mitte naturaalset muusikat, siis lõpuks otsustas siiski tuua etendusse ka akustilisi pärispille. Stig ise kirjeldab muusikat müstilise, ilusa ja kaasahaaravana.

Lavastusele kirjutamine andis Stigile tema sõnul parema võimaluse teha kunsti, kus ei pea mõtlema poppmuusikale piiridele, milles katsetused on pigem erandid. Muusikalile kirjutamise olemus on täiesti teistsugune, sest tegu on muusikalise kujundamisega ja pildi loomisega.

"Kui poppmuusikas, on ka mingil määral tegu teatud pildi ja olukorra loomisega, siis selle etenduse puhul pean ma lähtuma sellest, et muusika toetaks juba olemas olevat pilti," selgitas Rästa.

Noorematele vaatajatele kirjutamise puhul tuleb Stigi sõnul jälgida, et sisse ei toodaks liiga keerulisi teemasid, mis vaatajat väsitavad. 

Varasem kogemus Elinaga tegi töö lihtsamaks

Stig usub, et varasem koostöö Elina Borniga, tegi nüüd kirjutamise kergemaks.

"Temaga on ääretult mugav ja hea stuudios tööd teha, sest ta saab täpselt aru, kui ma üritan mingit asja talle selgitada, et kuidas proovida üht või teist viisi," kirjeldas helilooja tööd koos Elinaga. "Lisaks on tal endal suur hulk ideid alati varuks, kuidas oma häält kasutada, nii et igav meil ei hakka ja töö sujub eriti heas meeleolus alati."

Positiivseid sõnu jagub Stigil ka teistele näitlejatele, kellega koos ta muusikali kallal töötas. Esietenduse eel muretsebki ta kõige rohkem tehniliste lahenduste ning nupulevajutuste sujuva toimimise pärast. Näitlejate pärast ta ei muretse, sest teab, et tegu on andekate inimestega.

Huvitab ka filmimuusika loomine

Muusikul on ees kiire suvi. Koos Elina Borniga loodetakse valmis saada uus plaat. Sügisel ilmub ka Karl-Erik Taukari debüütalbum, kus Rästa on laulukirjutajana kaasa löönud. Lisaks on Trafficul käsil töörohke aeg - esinetakse pea igal nädalavahetusel. Nii ongi päevatöö kõrval muusiku ainsad vabad päeval pühapäevad.

"Nii töist suve pole mul olnud mitte kunagi, aga mida rohkem teed, seda rohkem jõuad," jäi Rästa positiivseks.  Ühtlasi tunnistas Stig, et kui kõik tingimused paigas oleksid, võtaks ta muusikalidele heli loomise pakkumisi kindlasti veel vastu ning lisas, et sooviks tulevikus meeleldi proovida ka filmimuusika kirjutamist.