Lisaks on mitmed stockholmlased lubanud linna pidustusi vaatama saabuvate suurte inimmasside eest maale peitu pugeda.
Üks selline, kes nädalalõpu kindlasti linnakärast eemal veedab, on Darya Pakarinen. "Ma ei kannata kõiki neid üritusi välja, mis meil juba on toimunud ning mis tulemas," räägib ta.
"Mulle ei meeldi see, et monarhiast on saamas äri. Ka tundub väga ebahumaanne tõsiasi, et inimene sünnib perekonda ja ta ei saa iseenda elu üle otsustada - kõik on ette määratud," räägis Darya Rootsi telekanalile TV4 antud intervjuus.

Kriitikanooli saavad ka kuningapere aegunud traditsioonid. Kroonprintsess Victoria soovis, et ta isa, kuningas Karl XVI Gustav ta altari ette viiks, kuid isegi peapiiskopi arvates on see tava aegunud.

Stockholmist ei lahku nädalavahetuseks siiski kõik, kellele sinivereliste pidu meeltmööda pole. Paralleelselt Victoria pulmadega korraldatakse linnas mitmeid kontserte ja üritusi. Et sündmused tasakaalus oleksid, korraldatakse festivali "Love Stockholm" kõrvale kahepäevane kultuurisündmus "Real Love". Selle juht Vilma Seth on veendunud, et inimestel peab jääma valikuvõimalusi. "Usun, et erinevaid nägemusi ei tohi varjata. Eriti hetkel, mil tegu on nii mitmetahulise asjaga nagu seda on monarhia."