Muhu mees Ivo Linna poole siiani mõistnud, mis imeloom see stress on. Hõbekõri on läbi aegade selle vastu tarvitanud rohtu, mis aitab ka nüüd, kui hirmutatakse majanduslangusega - puhkust!

 
Ivo (59) ise on aga viimasel ajal pigem rakkes kui õndsal puhkuselainel. Rock-Hotelil on endiselt esinemisi keskmiselt neli-viis korda kuus ning peagi näeb ilmavalgust Ifi päris uute lugudega plaat «Originaal», mis sünnib koostöös biitbändiga Supernova. Muidu vaikust ja rahu armastav Iff ei pääse metsa pakku ka oma juubeli eest 12. juunil - see vajab ilmselgelt tähistamist. Küll aga veedab hõbekõri seni vabad hetked abikaasa Imbi Linna seltsis Muhumaal, lükkab paadi merele või kõpitseb mõnd taluhoonet.
 
1. Mis sul Muhus parasjagu käsil on?
Ega seal otseselt midagi käsil ei ole. Me oleme Imbiga mõlemad Muhusse sisse kirjutatud, elame seal tavalise inimese tavalist elu. Otseselt mingisuguseid suuri tegusid ei tee, naudime maal olemist.
Liigume ka Tallinna vahet, nii nagu töö kutsub, sest Imbi käib ju linnas tööl (Linnadel on Nõmmel väike kahetoaline korter, kus linnatoimetuste aja peatuda - toim.). Paraku pole valikut. Selleks, et Muhus elada, peab mujal tööd tegema. Ma oleks hea meelega kogu aeg seal, kui keegi mul selle elu kinni maksaks.
#end#
2. Millega sa Muhus oma päevi täidad?
Ma tegelen seal, kurat, sadade asjadega - käin kalal, kõpitsen maja juures mingeid lagunenud kohti. Mul on sealses vaikuses väga hea kas või laulusõnu pähe õppida, ja mõelda ka edasisi asju välja. Ja teinekord on niimoodi, et ma ei tee mitte midagi! Lihtsalt olen. Mu meelest on see nii hea tunne, kui sa saad lihtsalt olla, ei pea pidevalt mingi asja nimel rabelema. Ja kui sulle ei ole ka täpset kellaaega antud, planeerid oma aega nii, kuis tahad.
 
3. Oled haaranud ka majandusanalüütikute üleskutsest, et kehval ajal maa toidab, ning teinud aida taha väikse kapsa- ja kaalikapeenra?
Ei ole. Saagi nimel peab aiamaa eest väga hästi hoolitsema. Kui jääb kuiva ajaga neli-viis päeva vahele, kasta ei saa, ei ole mõtet. Me oleme kunagi katsetanud, aga oleme aru saanud, et selleks peab elama ikkagi püsivalt kohapeal.
 
4. Õnge järele haarad tihti - vobla on külaliste tarvis kohe võtta?
Ma käin kord kuus kalal, mulle meeldib rohkem lihtsalt paadiga merel olla. Kas kala tuleb või ei, on iseasi. Aga lihtsalt selleks, et saaks natuke sõuda, ja kui ongi mõni kalakene, on hea, ja saab see kala ka ära söödud.
 
5. Hülgasid mullu õllejoomise, ent iseäranis suvel on mõnus üks kihisev neelata - oled suutnud kiusatusele vastu panna?
Vaata, asi on selles, et ma olen joonud nüüd alkoholivaba õlut ja seda kas või juba sellepärast, et mulle meeldib autoga sõita - aga õllega rooli ei lähe. Ja kuidagi ka see õllehuvi, selline suur, kadus ära. Miks, isegi ei tea.
 
6. Kuidas sa stressi maandad?
Ma ei ole ausalt öeldes siiamaani aru saanud, mis asi see stress selline on. Selles mõttes, et mõnikord on elus rohkem rabelemist, siis on mõnus hetk, noh, siis puhkad. Ma ei vaja selleks küll mingeid rohtusid või erilisi tegusid, et kiidelda maailmale - ma nüüd maandan oma pingeid! Ei, ma ei tee midagi erilist. Kui saab puhata, puhkan, mõnikord on aga hea tööd teha, füüsilist tööd nokitseda, näiteks muru niita.
 
7. Sa ei ole endale kunagi lubanud korralikku peatäit eesmärgiga mingi jama maha võtta?
Mulle meeldib napsitada siis, kui mu ümber on head inimesed, tuju on hea - ja siis ongi hea. Ma ei ole kurbusest küll viina joonud. Vähemalt mulle ei meenu. Võib-olla mõne matuse järel.
 
8. Su uus plaat sünnib koostöös ansambliga Supernova. Rock-Hotel`i poisid ei ole solvunud, et sa seda nendega ei loo?
Seda on huvitaval kombel teised ka küsinud, aga ei ole solvunud. Ma olen ju teinud kõik oma sooloplaadid mitte Rock-Hotel`iga, vaid eri koosseisude ja eri muusikaga. Aga Rock-Hotel tiksub juba 31. aastat ja sellega me läheme lõpuni. Meil ei ole seda probleemi, et me peaks istuma kogu aeg ninapidi koos. Kõikidel on oma elu, töö ja Rock-Hotel on selline mõnus klubi, kus käime vahetevahel koos ja mängime. Ei saa kurta, et meil tööd ülivähe oleks.
 
9. Palju teil esinemisi kuus on?
Väga erinevalt, aga keskeltläbi neli-viis ikka. Muidugi on selliseid kuid, kus on rohkem, ja siis jälle vähem. Me võtame väga rahulikult.
 
10. Terve koosseisu ja tarviliku tehnikaga olete te õige kulukas punt.
(Muigab.) No vot, minu asi on selles ansamblis laulda. Nende asjadega tegeleb meil Heigo Mirka (ansambli basskitarrist - toim). Nii et mina ei tea kuludest ja tuludest suurt midagi, mul on seal lihtsalt töökoht. Mul ei ole isegi mikrofoni vaja kaasa võtta. Mul on vaja ainult mikrofonini jõuda ja laulda.