Sügis südames! Justnimelt seda üllatavalt lihtsat ja rammusat toitu himustab Evelin Ilves ilmade jahenedes

 (24)
Evelini köök Roog
Evelini köök RoogFoto: Tiit Blaat

Kuna sügise saabudes hakkavad maitsemeeled tummisemaid roogi igatsema, jagab endine esileedi Evelin Ilves oma värskes Toidutare kolmunis üht võrratut hernesupiretsepti, mille ta sai Padriku kohvikus ühe vahva Rootsis elava eestlasest härra käest.

“See olevat üks väga rootsipärane toit, mida süüakse justnimelt neljapäeviti ning mille juurde käivad magustoiduks õhukesed pannkoogid. Kui selle supi lugu kuulsin, tahtsin otsekohe järele proovida, kas keedus ise on sama maitsekas kui jutt sellest. Ja võin südamerahuga öelda — on ikka küll! Ka minu kohviku menüüs on täiskuuneljapäeval justnimelt seesama rootsipärane kollase herne supp nelgi ja tüümianiga,” muljetab Evelin.

Võrratu retsepti leiad Toidutarest