Menulaulik Sulo Tintse on üks neid väheseid õnneseeni, kes on pärast kõrvalehüpet suutnud oma abielu säilitada. Sulo suhte jätkumise tagas teineteisemõistmine, hea seks ja - muidugi armastus!

Tänavu täitub Sulo (28) ja tema justiitsministeeriumis töötava naise Reilika (28) abielu viies aastapäev, koos on elatud seitse aastat. Ometi seisid abikaasad lahkumineku äärel, kui Sulo rabas kolme aasta eest jalust nõrgaks brünett kaunitar, kelle pärast laulja lühikeseks ajaks lausa kodust sääred tegi.
Kui abikaasa mehe valiku ette seadis, võitsid heitluse, keda võtta, keda jätta, siiski «ülakorruse» helged jõud, ning Sulol õnnestus leida tee tagasi Reilika juurde. Nüüd teab Sulo suhte toimimise retsepti - ära lõhu esimese ettejuhtuva naise nimel seda, mida oled aastaid pere näol ehitanud, ning mis peamine, ole aus!
Hoolimata majanduslangusest sujub Sulol ka töises plaanis ülesmäge. Hiljuti üllitas ta plaadi «Tean sul meeldib» ja esinemisi on sel suvel isegi rohkem kui mullu.
 
Sa hülgasid hiljuti päevatöö. Mis elu elad? Jah, vaata, organism hakkab end välja lülitama, kui tekib ülekoormus ja mina sain oma laksu kätte (Sulot tabas veebruaris teel kontserdile terviserike ja ta vajas tohtrite abi. - J.H.). Kui ikka pilt taskus ära käib, peab hakkama mõtlema - emba-kumba, kas... Ei ole ju enam 20aastane, ja kolmekümneselt võivad juba igasugused vigurid külge hakata. Ma olen kümme aastat teinud müügitööd paralleelselt laulmisega. Ja nüüd võtsin vastu otsuse, et laulmisega on tööd palju ja pole point`i kontoris olla. Ma nimetasin seda lõpus juba tühikargamiseks. Kui sa sõidad põhimõtteliselt palgaraha kütuse peale maha, istu parem kodus, võta endale üks neljapäevane Sossi klubi mängude tsükkel ja tuleb sama välja. Mul on praegu selles mõttes maru hea, et olen õnnelikumast õnnelikum - ma saan päris palju aega lapsele pühendada ja ka enda muusikalise külje arendamisele. Kas või saksofonimängu seisukohalt, mis jäi täiesti soiku, kuna mul ei olnud ju aega. Nii et ma olen kodune, ka pool maja on juba remonditud, pool on veel teha ja vastavalt võimalustele ja vahenditele ma seda ka teen.
#end#
Mis sul tervisega juhtus?
Tegelikult, nagu arst kirjutas, oli mul suurest tööpingest ärevushäire. Pluss magamatus. Pilt läks tasku siis, kui olin endale eelnevalt kolm RedBulli sisse tõmmanud. Et luuk ikka lahti seisaks. Sõitsime Tartu poole, no ja eelmine päev oli pidu ka olnud... Hommikul ärkasin, kõik oli vinks-vonks, polnud häda, aga täpselt sõidu pealt kukkusin ära. Õnneks oli sõber roolis, muidu oleks paugu ära pannud. Ja ma tänan Põltsamaa kiirabiarste!
Eks ma olen kogenud siin elus ka üht-teist, õnneks teelt välja pole sõitnud, aga peeglinurgaga vastu piirdeid olen käinud küll, nii et tõmbas sädemepilve välja... Sain laksu üleväsimusest ära juba siis.
Nüüd, kui mõtlen päevatööle tagasi, siis ma olen nii laisk inimene, et ma ei viitsikski peale muusikutöö enam midagi muud teha. Pigem inimene ju teebki seda, mida talle teha meeldib ja mille eest talle palka makstakse. Täna ei näe ma enam põhjust, miks peaksin päevatööle minema.
 
Kuidas pingeid maandad?
Eks teinekord saab tina ka pandud! Vahel mõtled, et peaks tagasi tõmbama, mõni üritus läheb ikka väga käest ära, kui kuskil pikemalt jaurata. Võtaks kas või selle eilse bändiproovi - meil läks lõpuks ikka hommikul poole kuueni...
 
Kuidas Reilika sellele vaatab?
Ehh... Eks me oleme sellest rääkinud kah. Ja eks ma olen omad järeldused asjadest teinud ja üritan end ikka kontrollida. Mis seal parata, muusikuelu on kord selline, et sa käid peolt peole. Tavainimene võtab siis, kui on pidu, nädalavahetuseti näiteks. (Naerab.) Meil, muusikutel, on ju kogu aeg pidu, hahahaa! No nii palju ikka saab vaadatud, et need peod, kus autoga käin, ei ole ma võtnud, nii et see on nagu hea distsiplineerija, kui lähed autoga. (Muigab.) Peaks tihedamini oma autoga esinemas käima.
 
Kuidas teil Reilikaga lahenes olukord, kus sind seostati ühe brüneti daamiga?
See on möödanik, see on meil tõepoolest klaaritud.
 
Mis teie suhte päästis?
Ma ütlen kolm asja - teineteisemõistmine, hea seks ja armastus. Need on asjad, mida on vaja turvatunde tekitamiseks. Ja kui see turvatunne on olemas - kodus, tagalas on kõik korras, see on kindlustatud -, siis esiteks pole sul stressi. Stress ju tekitab mida? Rahutust ja omavahelisi pingeid. Kui see tagala on aga korras, ei saagi mingeid pingeid tekkida. Ja minul on selle kõige mõttes maru hea abikaasa.
 
Tema usaldus pärast sinu kõrvalehüpet sinu vastu taastus?
Jah, ma sain sellega hakkama.
 
Võid sa meeslugejaile selles osas nõu anda?
Mis seal ikka, tuleb lihtsalt till püksis hoida ja ei tohi igale poole vahtida, kus midagi liigub. Väga lihtne reegel - tuleb olla meelekindel.
 
Küsimus on ju selleski, et vahele ei jääks, ehk et rohkem konspiratsiooni...
(Naerab.) See on ju vana reegel, aga... (Tõsinedes.) Mina sain oma õppetunni ja tegin omad järeldused. Pole ka seal kõrvalehüppes muru rohelisem!
 
Kui sulle see saatuslik naine teele sattus, võtsite Reilikaga aja maha?
Väike time out oli, aga see oli ikka olematu - ütleme nii. Ma arvan, et kui ma oleks pikema aja võtnud, oleks minu jaoks juba hilja olnud. Mul on ju paduilus naine. Ma arvan, et oleksin temast lihtsalt ilma jäänud! Ma ei tea, jah, kas mul oleks õnnestunud teda enam tagasi võita. Aga arvan, et see side meil oli ja on nii tugev, armastus on ikka nii tugev, et see määras selle otsuse. Nii et mul tuli usaldus taastada, järeldused teha ja edasi minna. Ja arvan ka, et kui me oleks pikemalt lahus olnud, poleks pärast seda enam suutnud ennast kokku võtta, oleks äkki käega löönud. Aga pere nimel oli see õige otsus!
 
See ongi kõige keerulisem küsimus - kuidas usaldus taastada?
Siin retsepti ei ole, siin peab iga mees ise hakkama saama. Kui see hetk sul elus käes on, siis... See on jälle midagi sellist, mis muudab sind elus küpsemaks - elu ise õpetab ja paneb asjad paika. Kui suudad usalduse taastada, ja säilitada seejuures närvi, siis see taastubki. Mina olen pärast seda seika lihtsalt aus olnud.
Muidugi oleks tark teiste vigadest õppida, aga kui sa nii rumal oled, siis tuleb ikka enda nahal kõik ära kogeda.
 
Reilika pani su tookord valiku ette?
Jah, eks ta nii oli. Ja siis ma ei kõhelnud hetkekski enam, absoluutselt mitte, et valin oma perekonna.
 
Lavatähena on sul ahvatlusi muidugi iseäranis palju.
Seda küll, jah. Kaadrit voolab sealt lava eest läbi ikka sadu ja sadu, aga tuleb kaine meel säilitada ja mõelda, et see, mis sa oled endale üles ehitanud, pere ja kõik muu sinna ümber, ja kui sul kodus on ka tegelikult kõik korras, naine armastab sind ja sina naist, siis on tõeline lollus see p...e keerata.
 
Tekkisid teil siis enne mingisugused ebakõlad?
Eks pigem mina sain oma sarved maha joostud.
 
Kui tagalas on kõik korras, võib saatuslik naine ikkagi kaardid segi lüüa...
Kusjuures ma tahan sulle öelda, et mina olen elukogenumaks saanud, ja just seesama jama pani need asjad peas paika. Nüüd ei juhtugi enam sellist asja. Ma võin käe südamele panna, et ei juhtu! Kui sa sellise jama läbi elad, vaatad nendele asjadele hoopis teise ja palju kainema pilguga. Muidugi vaatad, et ilus naine, aga sellega on see teema ka ammendatud, sest siis tuleb juba see klõks, et ei (viibutab näppu), ei!
 
Räägi mõni austajatega seotud seik.
See oli väga ammu, kui käisime ansambel Alfaga ringi. Olin siis üheksateist, vaba ja vallaline mees, ja sel ajal sai ikka väga palju kino tehtud. Ütleme nii, et üks tüdruk pani saalist silma peale, vaatas, et laval on ilus blond poiss, tundub, et ka ontlik noormees, kingad on ka ilusti poleeritud... Ta tuli lihtsalt lava taha, ütles, et tema tahab kalli teha, ja võttis mu lihtsalt konkreetselt rajalt maha - nii ta läks.
 
Pilgud lihtsalt kohtusid...
Eks ikka tekib saalis kellegagi mingisugune silmside ja siis sa tajud kohe ära... Ma ei oskagi öelda... Sa oled nagu ürgmees - eluaeg jahil käinud ju! Mina ütleks, et mees on selle koha pealt valesti ehitatud, tal on kogu aeg see jahimehepilk silmis.
 
Kuidas te oma erimeelsusi lahendate? On vahest ka nii, et pilt on, aga häält ei ole?
(Naerab.) Pigem on nii, et kui naine tahaks rääkida, siis mind ei ole! Aga ega meil kindlat retsepti olegi - naine on mul lihtsalt väga mõistlik. Pigem on tema alati see, kes suudab asja ära lahendada. Olen küll kunagi öelnud, et ma olen hea rääkija, aga vahel tuleb välja, et ma ei ole hea rääkija. Ja viimasel ajal meil ei olegi siin mingeid jamasid olnud, ikkagi suhteliselt ilus ja harmooniline pereelu.
 
Mõnele jälle ei sobi - tekib ju rutiin!
Ei teki. Eks me tapame seda muudes kohtades. Käime väljas ja... Mulle tohutult meie pereelu meeldib praegu. Kõik on nagu nii hästi paigas. Ma olen õnnelik mees. Tõsiselt õnnelik.
 
Mis teid seob?
Ma olen ise ka selle peale mõelnud, aga ei saa ka kindlat vastust anda. Ma arvan, et need, mis seovad, on sellised pisikesed asjad, mis moodustavad terviku.
Võib-olla üks asi on pereüritustel käimised - meil on siin mersuklubi, milles ma aktiivselt kaasa löön. Reilikal on ka tohutu autohuvi. Kusjuures, Reilika on oluliselt parem autojuht kui mina! Iga kord, kui me käime karti sõitmas, ma saan ta käest pähe. Viimane kord, kui tegime siin mersuüritusel suhteliselt raske takistusraja, tuli aja peale boksi tagurdada ning siis jälle kiiresti välja - seal tegi Reilika mulle ka ära!
Kui ma olen talle alati sõnad peale lugenud, no kui ta minu autoga kuhugi läheb, et vaata, et sa ära ei kriimusta, siis tavaliselt juhtub see, et tema toob auto ilusti tagasi, aga mina panen sinna järele peagi matsu... Viimasel ajal saan juba sõnasabast kinni!
Ma arvan, et sõiduoskus on tema puhul loomulikust intelligentsist. Tal on selle peale lihtsalt annet rohkem. Mul tekkis siin vahepeal isegi selline mõte, et panna ta rahvarallit sõitma. Kaarti loeks talle sõbranna, kes on seda varem ka teinud. Ma tean, et Reilikat see asi huvitab ja ma ükspäev teen selle asja ära.
 
Kuidas ehitamise, töö ja pere kõrvalt aega veedad?
Ma olen ju kõva sukeldumisfänn. Tegin litsentsi ka ära. Esimese välisukeldumise tegin Rummu karjääris, mis oli väga kihvt. Seal on ju pool vanglaosa, puud ja tänavad vee all! Egiptuses olen sukeldunud nüüd juba paarikümnel korral küll. Seal on igasuguseid elukaid nähtud, väikest kaheksajalga, väikseid raisid jne. Ma ei ole küll käinud nendel suurtel safaritel, kus saad haikaladega koos ujuda, aga delfiinid ja sellised tegelased - neid tuleb ette ikka. See on ka üks selliseid hobisid, kus tegelikult telefoni ei peagi välja lükkama, ta jääb sul lihtsalt kaldale.
Ma tegelikult ju naudin vaikust, suudan inimestes teinekord paanikat tekitada, kui lükkan mõneks päevaks telefoni välja.