Seetõttu võib ühe kontserdiga 6000-8000 krooni teeniv Sulo kuu jooksul tasku pista rohkem kui 130 000 krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

Juba praegu on enamikul tuntumatest artistidest jõulukuupäevad läbi kriipsutatud. Mõne tühja augu leiab vaid paaril esmaspäeval ja teisipäeval. Suurima summa toovad artistidele sisse firmade jõulupeod. Lisaks esinemised pubides ja ööklubides.

Kui palju Sulo kontserdi eest küsib, jätab ta enda teada. SL Õhtuleht sai tema võimalikust teenistusest aimu siis, kui helistas anonüümselt mänedžerile ja tundis huvi, millise summaga tuleb arvestada, kui on soov kutsuda Sulo 23. detsembril esinema Tartu ühe firma jõulupeole. “Alustada tuleks kaheksast,” annab mänedžer mõista, et 8000 krooni suurust esinemistasu on siiski võimalik tingida.

Kui võtta aluseks, et Sulo kutsumine peole läheks tingimise korral maksma näiteks 7000 krooni, millest esineja tasku jõuab pärast mänedžeritasu maha arvamist näiteks 6000 krooni, ning arvestada, et juba praegu on Sulol detsembris 22 esinemist, võib heledapäine naistelemmik ühe kuuga teenida 132 000 krooni.

Lembelaulik Jüri Homenja on praegu isegi hõivatum kui Sulo. Homenja taks on pisut madalam — 5000 krooni üks kontsert. “Detsembris on veel vaid kolm vaba päeva jäänud — 17., 24. ja 30.,” räägib ta. “Aga praegu on alles november ja võib kindel olla, et kõikidel päevadel pean esinema. Näiteks eelmisel aastal polnud ühtki vaba õhtut.”

Ansamblite hinnad on mitu korda suuremad kui üksiklauljatel. Näiteks Meie Mehe Tartusse firmapeole kutsumine kergendab konto-seisu 35 000 krooni võrra. Kuldsed Lindid küsivad esinemise eest 12 000 krooni. “Muidu on 8000 krooni, aga detsembris on hind kõrgem,” ütleb Kuldsete Lintide laulja Speli Kõuhkna.