Müts maha seto poetessi KAUKSI ÜLLE (44) ees! Kauksi, kelle viimase aja tunnustatuim töö on näidend «Taarka», tõi 25. septembri varahommikul Tartu naistekliinikus keisrilõikega ilmale tõelise vägilase — poja, kes kaalus 5600 grammi!

Õnnelik papa on kunstnik, Obinitsa galerii juhataja ja arvukate kagu-projektide vedaja Evar Riitsalu (37), kes valiti tänavu suvel Setomaa kuningaks. Tegusal mehel, kes Obinitsas ka talu peab, on Üllega veel kaheaastane tütar Leelo. Üllel on kuus last. Esimesest abielust sündinud lastest mitmel on sünnipäev 9. kuupäeval. Seepärast oli Ülle veendunud, et sama kuupäeva valib ka pesamuna. Ent südamest oodatud pojakene ei tahtnud ema südame alt lahkuda ka veel sügisesel pööripäeval ega sellele järgnenud Ülle sünnipäevalgi. Viivitamise aegu kasvas maimuke aga seesugusesse mõõtu, et ehkki ema veetis tema sünnile eelnenud öö võimsates valudes, lahenes Obinitsa silmarõõmu ilmaletulek keisrilõikega. Esimesed tunnid veetis haigla personali oma suurusega jahmatanud põnn uhke ja õnneliku isa rinnal.

Nimi väiksele printsile — Truvar — oli juba enne sündi kindel. Olles saanud nime Irboska vägilase järgi, ei saanud tita-Truvar juba siia ilma tulleski viletsam mees olla, vaid saabus juba nii suurena, nagu tavalised tited on kolmekuuselt.

Ülle vanema, gümnasistist poja nimi on Niilo. Tütardest Päevist, Salmest ja Maalist viimane on teinud emast juba ka vanaema — järeltulijate uut põlvkonda alustas pea paariaastane Joonatan Tähe. Tänu temale sündis Setomaa kuninga poeg Truvar juba onuna.