«Reeglina iga sõna, mida ütlen, toob mulle kaasa ilge pasa,» sõnab endine superärimees Alo Lillepea (34). Tuntud investeerimispankuri Rain Tamme (38) ettevõttega Gild Bankers seotud firma esitas pankrotiavalduse Carmen Kassi (30) äripartneri Lillepea vastu - aluseks 5 miljoni krooni sularaha kadumine!

Nimelt süüdistab Q Line Invest OÜ, et firma kassasse ei ole jõudnud lubatud 5 miljonit krooni, mis on välja võetud firmast OÜ Eesti Metsamaakler, ning eeldab, et see summa on endiselt Alo Lillepea valduses! Lillepea väidab aga, et summa on vastavalt äriplaanile üle antud hoopis Q Capital OÜ`le ning tema käest pole mõtet seda küsida.
«See on pikem asi. Mul ei ole palju öelda. Reeglina iga sõna, mida ütlen, toob mulle kaasa ilge pasa. Aga loe seda dokumenti...» Alo Lillepea ulatab võlgniku ametliku vastuse kohtule. «See pankrotiasi on šantaaž. Oleme töötanud selle nimel, et kõik võlakirjade omanikud, pangad ja ka Kass saaks oma raha tagasi. Gildi nõue meie vastu koosneb üleni leppetrahvidest ja intressidest. Meie andmetel on põhisumma tagastatud koos lepingulise tootlusega.»
Veel 2006. aastal kuulus Lillepea viiesaja rikkama eestlase hulka. Äripäeva koostatud rikaste edetabelis kuulus talle 179. koht ja tema varandust hinnati 164,4 miljonile kroonile.
Alo Lillepeale tundub, et nimetatud nõudega üritab Gild Bankers lahendada oma probleeme nende arvel!
Gild Bankersiga seotud riskikapitalifondi Gild Arbitrage juriidilise nõustaja Matti Laarmaa sõnul ei kipu nad Lillepea väidetega nõustuma ning soovitas kõik küsimused esitada kirjalikult. Enne ajakirjanumbri trükkiminekut vastust ei laekunud. 
Vendade Alo ja Ivo Lillepea ärisid finantseeris Gild Arbitrage, kuid nüüd on ka see fond juba ligi aasta raskustes, mis ei näi lahenevat. Igal juhul on klientide nõuete rahuldamine lükatud käesoleva aasta novembrisse.