Päev pärast SuperNoova finaalgaalat hakkasid võistluse korraldajateni jõudma vihjed, justkui ei oleks noorema kategoori võitja Kristel Kuslapuu võitu väärt, teatas SuperNoova peakorraldaja Helen Mahmastol.

Osade väidete kohaselt on võidukollektsioni kuuluvad esemed kopeeritud soome brändi CTRL loomingust, teiste vihjete kohaselt ongi tegemist CTRL kollektsiooni kuuluvate originaaltöödega, millelt on ainult eemaldatud firmamärgid.

Sellised kahtlused on pannud ürituse korraldajad seniolematusse situatsiooni.

Ürituse peakorraldaja Helen Mahmastol ütleb: „Mina ürituse korraldajana tausta teadmata pooli ei vali. Tahan vaid, et õiglus jalule seataks“.

Sestap on kokku kutsutud ekspertidest koosnev komisjon, kuhu kuuluvad SuperNoova eelvooru žüriis osalenud Ivo Nikkolo disainer Eve Hanson ja tunnustatud Eesti moelooja Aarne Niit, nii SuperNoova eelvooru kui ka finaali žüriisse kuulunud Marie Claire peatoimetaja Anu Merila, disainer ja SuperNoova võitja Oksana Tandit ja Kaupluse Reede juhataja Tanel Tepper, kus on müügil CTRL tooted.

Komisjoni otsus avalikustatakse homme, 11 juuni õhtupoolikul. Kui peaks selguma, et tegu on plagiaadiga, kuulutatakse võitjaks teise koha pälvinud töö, mille autoriks on Kristin Liias, teatasid SuperNoova korraldajad.