“Eks ma natuke pabistasin ikka ka, et kuidas lastega kontakti saan ning milliseks see kohtumine kujuneb,” ütles Raud, kes tunti juba uksel ära. “Ma olen sind ju telekast näinud!” kilkasid lapsed.

Rauale räägiti kooliinimeste muredest ja rõõmudest, näidati klassitubasid ja laste elamisruume ning külastati ka käsitöö — ja tööõpetuse klassi, kus poisid valmistasid parasjagu majamakette heategevusliku netioksjoni tarbeks.

„Nii lapsed kui õpetajad jätsid mulle erakordselt sooja ning optimistliku mulje. Liigutav on näha, et siinsamas Eestis elab inimesi, kelle jaoks on natuke teistmoodi laste päris eluks ette valmistamine kõige olulisem asi maailmas,“ ütles Raud. “On absoluutselt selge, et nende omakasupüüdmatut tööd tuleb hakata senisest oluliselt rohkem väärtustama.”

Rauaga ühel meelel on ka mulluse staarisaate võitja Birgit Õigemeel, kes on sotsiaalkampaania „Tee sporti!“ eestkostja.

“Kahjuks on meie ühiskonnas levinud väärarusaam justkui vaimupuudega inimesed oleksid piiratud võimetega ning saatuse tahtel võimetud elama täisväärtuslikku elu. Loodan väga et käivitunud sotsiaalkampaania aitab ühiskonda puuetega inimeste suhtes tolerantsemaks muuta ja mul on väga hea meel, et saan sellele ka ise pisut kaasa aidata,” ütles Õigemeel, kes laulab tänasel emakeelepäeval Eesti hümni rohkem kui sajale invaportlasele.

Täna alanud INAS-FID maailmameistrivõistluste raames sotsiaalkampaaniat „Tee sporti“ korraldataksegi.