“Rumeenias filmivõtetel olles varises David Hemmings ootamatult kokku ja suri südameataki tagajärjel,” ütles agent Liz Nelson.

Hemmingsil olid käsil filmi “Samantha laps” (“Samantha’s Child”) võtted.

“Ta oli just päeva viimased võtted lõpetanud ja läks oma riietusruumi, niipalju kui me teame,” jutustas Nelson.

“Ta oli alles hiljuti uuesti näitlema hakanud. Hulga aastaid eelistas ta omaenda projekte, lavastamist ja tootmist,” lisas agent.

Hemmingsi abikaasa Lucy oli temaga võtetel kaasas. Kiirabi üritas meest asjatult elustada.

Hemmings saavutas rahvusvahelise kuulsuse 1966. aastal, kehastades seksikaid modelle pildistavat fotograafi itaalia režissööri Michelangelo Antonioni filmis “Blow-Up”.

Kaks aastat hiljem oli ta Jane Fonda vastasnäitlejaks Roger Vadimi “Barbarellas” ja täitis peaosa Briti sõjaajaloo ühest suurimast läbikukkumisest jutustavas kinoloos “The Charge of the Light Brigade”.

Hiljem hakkas Hemmings ise lavastama, kuid hiljuti pöördus ta taas näitlemise juurde, mängides näiteks Ridley Scotti “Gladiaatoris” Cassiust. Hemmingsi viimane roll oli Sean Connery vastasnäitlejana “Ebatavaliste härrasmeeste liigas” (“The League of Extraordinary Gentlemen”).

Üheksa-aastasena oli Hemmings elukutseline laulja ja 15-aastasena näitustel esinev maalija. Helilooja Benjamin Britten kirjutas talle mitu laulu.

Hemmings tegutses 1980. aastatel ka telerežissöörina, lavastades sarju nagu “Magnum P.I.”, “Airwolf”, “The New Mike Hammer” ja “Hawaiian Heat.”