Rupert Young võitles aastaid depressiooni ja alkoholismiga. Ta ei ole seda ka varjanud ning rääkis oma muredest ka avalikult. Ta on öelnud, et tema suhted vennaga said tõsise hoobi, kui Will võitis 2002. aastal talendisaate Pop Idol.

Perekonnatuttav sõnas The Sunile: "Willi suhe Rupertiga käis aastate jooksul üles alla. Nad mõlemad on rääkinud vaimse tervise probleemidest, mis on suhte raskeks teinud. Aga oli lootus, et nad on raskused ületanud ja on taas armastav pere. Nad on kaotusest äärmiselt löödud."

Pärast 2002. aastal talendisaate võitmist, on Will välja andnud kuus väga edukat albumit, mis on jõudnud Briti muusikaedetabelis esimesele ja teisele kohale. Aga Willi kuulsuse suurenemisega paisusid ka Ruperti probleemid.

Kümme minutit varem sündinud Will meenutas: "Ma mäletan ühte hetke, kus ma pidin minema ühele auhinnatseremooniale. Mul oli uus album väljas, ma olin filmis, mul läks karjääris väga hästi. Ma pidin rongijaamast mööda sõitma ja ma teadsin, et ta (Rupert) on terve päeva seal olnud ja lihtsalt joonud."

"Aga ma teadsin, et ma pean ta üksi jätma. See oli raske, muidugi oli, aga sa pead edasi liikuma. Ja selles mõttes oli tööle pühendumine niivõrd hea asi. Muidu ma oleksin peatunud ja see oleks mulle raskemini mõjunud. Väga keeruline," lisas laulja.

Kuigi probleemide käes vaevleva inimese hülgamine võib tunduda südametu käitumisena, siis Willi sõnul oli just see, mis Rupertit aitas. Nii Will, tema vanem õde ja ema jätsid Ruperti omapead, et mees saaks enda probleemidega tegeleda.

2008. aastal rääkis Rupert oma probleemidest ka ise. "Ma ärkasin ühel hommikul üles ja panin televiisori käima. William laulis hommikuprogrammis kõige imelisemat versiooni ühest oma hiitloost. Mina aga olin veetnud eelneva öö autoparklas koos heidukutega juues ja end lõigates," rääkis Rupert.

Ta lisas: "Mulle tundus imelik, kuidas kaks geneetiliselt sarnast inimest elavad niivõrd erinevaid elusid. Ma teadsin, et midagi oli väga valesti läinud. Aga ma ei teadnud, mis ega miks, seda ei teadnud ka teised."

Rupert lisas, et käis kümnel korral haiglatest sisse-välja. Ta käis mitmete spetsialistide ja psühholoogide juures, kelle jaoks tavainimestel ehk raha pole. Aga kuna kogu riigi vaimse tervise valdkond onülekoormatud, siis täpset diagnoosi Rupert oma muredele ei saanud. Talle öeldi vaid, et ta on sõltlane ja ta peab sellega tegelema.

"Mul kulus üle 20 aasta ja palju kulutusi, et turvalisse kohta jõuda. See aga ei ole paljudel inimestel võimalik," sõnas ta siis.

Kuigi pere ei ole seda ametlikult kinnitanud, siis kahtlustatakse, et Rupert Young võttis endalt ise elu.