Tema plaadifirma Sony Music Canada kinnitas traagilist teadet Coheni Facebooki lehel.

"Teatame suure kurbusega legendaarse luuletaja, laulukirjutaja ja artisti Leonard Coheni surmast," seisis teates. "Kaotasime ühe austusväärsema ja viljakama visionääri muusikas. Perekond palub leinaajal privaatsust."

Surma põhjus ei ole teada, ent juba möödunud kuul tagasi rääkis muusik tunneb, et surm on lähemal kui kunagi varem ning kardab, et ei jõua oma poolikuid lugusid lõpetada. "Surma lähedus on suur muutus. Olen korda armastav mees. Mulle meeldib võimaluse korral kõik otsad kinni siduda," rääkis Cohen väljaandele New Yorker. "Kui ma ei saa seda teha, pole hullu, ent minu loomuses on enda algatatud asjad lõpetada."

Cohen paljastas, et tal on seifis palju avaldamata muusikat ja luulet, mida ta pole veel viimistleda jõudnud. "Ma ei usu, et ma jõuan need lood lõpetada. Olen valmis surema. Loodan, et see ei ole liialt ebamugav."

Leonard Cohen oli meister laulukirjutaja, muusik, poeet, romanist ja visuaalne artist, kelle suurepärane originaalteoste kogumik on puudutanud miljonite inimeste elu kuue dekaadi vältel kestnud karjääri jooksul. Ta alustas oma karjääri poeedina, laiemalt tuntuks sai ta aga New Yorgi folgiringkondades esinedes. Inglismaal saavutas muusik kuulsuse oma 1967. aasta albumiga "Songs of Leonard ­Cohen", kuid tagasihoidlik ja omaettehoidev Cohen veetis sellest hoolimata järgmised aastakümned spirituaalseis otsinguis, muuseas viis aastat budistliku mungana elades.

Ta müüs oma elu jooksul rohkem kui 23 miljonit albumit üle maailma ja avaldanud 12 raamatut, millest viimane oli 2006. aasta "Book of Longing", mis oli luule, proosa ja joonistuste kogum ning jõudis Kanada kõvakaaneliste ilukirjanduslike raamatute top 10 edetabelis esikohale. 2007. aastal kandideeris Cohen Grammyle.